Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / 6 beste WooCommerce templates 2020

Blog

6 beste WooCommerce templates 2020

Wil je een webshop in WooCommerce gaan bouwen en loop je vast in de keuze van het template (thema)? We hebben een top 6 voor je samengesteld van de beste WooCommerce-templates van 2020, gebaseerd op…

Wil je een webshop in WooCommerce gaan bouwen en loop je vast in de keuze van het template (thema)? We hebben een top 6 voor je samengesteld van de beste WooCommerce-templates van 2020, gebaseerd op verschillende expert-reviews, gebruikservaringen en beoordelingen. Ieder thema heeft zo z’n eigen sterktes en voordelen.

Keuze van een WooCommerce-thema

Een van de voordelen van WordPress is dat je uit veel templates kunt kiezen. Maar dat maakt het tegelijkertijd ook lastig! Want waar moet je beginnen? Stel je wilt een webshop in WooCommerce op gaan zetten, dan wil je sowieso een thema hebben dat compatibel is met WooCommerce. Hoe ziet de layout van je shop eruit en welke functionaliteiten kun je toevoegen? Is er voldoende aandacht voor zoekmachinevriendelijkheid en is het design geschikt voor mobiel? Zijn jouw favoriete plugins compatibel? Wij zetten verderop de 6 beste templates van 2020 voor WooCommerce  op de rij. We hebben gekeken naar templates die dit jaar eruit springen op het gebied van flexibiliteit, het design en gebruiksgemak. En vergeet niet te kijken welke webhosting goed aansluit op WordPress en WooCommerce.

1. Astra

Astra biedt allerlei mogelijkheden en heeft naast een gratis versie een pro-versie. Het blinkt uit op het gebied van snelheid en eenvoud. Astra telt intussen meer dan 1 miljoen actieve installaties en krijgt gemiddeld een 5-sterrenbeoordeling. Je hoeft weinig technische kennis te hebben om gebruik te kunnen maken van dit thema. Het thema werkt naadloos met bijvoorbeeld de plugin Yoast, die je helpt je webwinkel zoekmachinevriendelijk (SEO) in te richten. Verder is zogeheten schema.org-code geïntegreerd, wat de vindbaarheid van je shop ook weer ten goede komt.

Lees meer over Astra

2. Flatsome

Flatsome is momenteel net als Astra een heel populair thema en laadt dankzij de goed geoptimaliseerde code erg snel. Via een live customizer kun je veel aan het design sleutelen, wat het makkelijk aanpasbaar maakt. Het bevat ontzettend veel mogelijkheden die je webshop een stuk aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker maken. Denk aan testimonials, video buttons, verschillende layout-opties, scroll-iconen. Te veel om op te noemen! Als je een goed converterende webshop zoekt en veel aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid wilt besteden, dan past Flatsome heel goed bij jou.

Lees meer over Flatsome

3. Shopkeeper

Shopkeeper is volledig responsive en kent veel webshop functionaliteiten. Het is een thema dat al langer bestaat waar de makers veel werk in hebben gestoken én nog steeds doen. Technisch steekt dit template goed door elkaar. De ontwikkelaars bieden regelmatig updates en ze besteden tijd en aandacht aan goede ondersteuning en support. Over het algemeen is de snelheid van de shop goed. Mensen die dit thema hebben geïnstalleerd zijn tevreden en waarderen het template met een 4,6. Je hebt veel demo’s tot je beschikking die je kunt gebruiken en de drag-and-drop-functionaliteit werkt goed. Het setup-proces verloopt bovendien erg makkelijk. Zowat elke plugin die je nodig hebt om je shop goed te laten draaien komt voorbij tijdens de installatie.

Lees meer over Shopkeeper

4. OceanWP

OceanWP is gratis te gebruiken. Ook heb je de mogelijkheid om allerlei extensies te kopen die je webshop nóg vollediger maken. Als je niet te veel tijd wilt steken in het zelf opbouwen, dan kun je bij dit thema gemakkelijk verschillende demo’s importeren. Dit is een goede keuze als je vooral snel een werkende webshop in de lucht wilt hebben. Mensen waarderen dit thema in WordPress gemiddeld met een 5. Een uitstekend cijfer dus! Al met al heb je met dit thema veel controle over de opbouw van je shop en laadt het OceanWP-thema heel snel.

Lees meer over OceanWP

5. Storefront

Als je kiest voor Storefront van WooCommerce weet je helemaal zeker dat alles binnen je thema compatibel is met de functionaliteiten van WooCommerce. Het is namelijk ontwikkeld door WooCommerce core-ontwikkelaars. Het is een goed basisthema dat er ogenschijnlijk simpel uitziet. Het design is responsive en je hebt allerlei layout-opties. Je kunt het gemakkelijk uitbreiden en aanpassen naar je eigen wensen. Het aantal actieve installaties is momenteel over de 200.000 en het template krijgt gemiddeld een 4,9.

Lees meer over Storefront

6. Divi

Divi kent een hoge populariteit door de modulaire opzet. Het laat wat betreft snelheid wel iets te wensen over. Eerdergenoemde templates scoren beter! Je kunt elke denkbare site met Divi bouwen en dus ook een webshop. Het biedt een intuïtieve drag-and-drop-functionaliteit waarmee je pagina’s kunt opbouwen. Als je voor Divi gaat, heb je binnen het thema de keuze uit zo’n 100 webshop-layouts. Een goede keuze als jij een hoge mate van flexibiliteit belangrijk vindt en regelmatig met je design aan de slag wilt.

Lees meer over Divi en WooCommerce op hun eigen website