Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Amerikaanse Hosting groep (EIGI) maakt $7 miljoen verlies

Blog

Amerikaanse Hosting groep (EIGI) maakt $7 miljoen verlies

EIGI het moederbedrijf achter de Amerikaanse Hosting bedrijven Bluehost, HostGator, iPage, Domain.com blijft verlies maken. Nadat EIGI over 2017 bijna $100 miljoen verlies moest nemen was ook het eerste kwartaal van 2018 negatief. Het verlies…

EIGI het moederbedrijf achter de Amerikaanse Hosting bedrijven Bluehost, HostGator, iPage, Domain.com blijft verlies maken. Nadat EIGI over 2017 bijna $100 miljoen verlies moest nemen was ook het eerste kwartaal van 2018 negatief. Het verlies was met $7,1 miljoen wel een stuk lager vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar, het eerste kwartaal van 2017 was er nog een verlies te zien van $31 miljoen.

EIGI geeft in de jaarpresentatie aan over 2017 nog net iets meer dan 5 miljoen ‘subscribers’ oftewel klanten te hebben met een gemiddelde omzet per klant van $18 per maand. Deze gemiddelde omzet is zo hoog dankzij de onderdelen email marketing waar klanten gemiddeld rond de $60 per maand betalen. Wanneer we enkel kijken naar de webhosting onderdelen van EIGI ligt de gemiddelde omzet per klant per maand rond de $13,-. Opvallend is ook dat het aantal klanten afgelopen jaar flink gedaald is ten opzichte van 2016. Was het aantal klanten in 2016 nog 5,37 miljoen, in 2017 lag dit op 5,05 miljoen, oftewel een daling van 320 duizend klanten in één jaar tijd.

Endurance International Group heeft een notering aan de NASDAQ en heeft momenteel een beurswaarde van $1,2 miljard.

Bekijk hier de kwartaalverslagen: http://ir.endurance.com/financial-information/quarterly-results