Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Nieuwe campagne Veilig Internetten vandaag van start

Blog

Nieuwe campagne Veilig Internetten vandaag van start

De overheid lanceert vandaag in samenwerking met het bedrijfsleven de nieuwe ‘veilig internetten’ campagne. In deze campagne worden mensen opgeroepen om zich beter te beschermen tegen phishing en andere vormen van internetcriminaliteit. De huidige campagne…

De overheid lanceert vandaag in samenwerking met het bedrijfsleven de nieuwe ‘veilig internetten’ campagne. In deze campagne worden mensen opgeroepen om zich beter te beschermen tegen phishing en andere vormen van internetcriminaliteit.

De huidige campagne ‘eerst checken, dan klikken’ richt zich met name op de verschillende varianten van phishing. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vindt dat alertheid een gewoonte moet worden en roept mensen op voorzichtig te zijn wanneer zij op een link, bijlage of betaalverzoek klikken.

Op de website veiliginternetten.nl staan tientallen artikelen over onderwerpen rondom veiligheid op internet gegroepeerd in categorieën zoals social media, privacy, draadloos internet en meer.

Een belangrijk algemeen artikel voor de basis beveiliging is dit artikel. Hierin komen tips naar voren zoals een degelijk wachtwoord kiezen, een virusscanner installeren, backups maken en zorgen voor recente updates.

STRATO_banner_Webhosters