Combell hostingHet Belgische Combell wil de Nederlandse webhoster TransIP overnemen. Op 7 mei 2019 is hiervoor toestemming gevraagd aan de ACM in een concentratiemelding. Met deze overname ontstaat een erg grote webhosting partij in Nederland en België. De TransIP group was na de recente overname van IT-ernity (2018) en Spango Internet (2019) al goed voor een totaal van meer dan 400 duizend klanten.

Ook de Combell Group heeft niet stil gezeten de afgelopen jaren met begin 2019 nog de overname van iXL Hosting. Het bedrijf geeft zelf aan meer dan 800 duizend klanten te bedienen. Deze combinatie brengt de groep bedrijven dus tot een formaat van ruim 1 miljoen klanten.

In een reactie aan Tweakers hebben TransIP oprichter Niknam en Combell CEO laten weten dat zij een fusie voor ogen hebben.

Deze overname, mocht het doorgaan, is de zoveelste in een lange reeks overnames en betekent dat nog meer webhosting bedrijven onder dezelfde eigenaar gaan vallen. Tot op heden lijken deze nieuwe eigenaren de unieke merken wel te behouden maar de kans is aanwezig dat ook hier de komende jaren een consolidatieslag in gaat komen.

Update: 21-05-2019 heeft de ACM bekend gemaakt dat Combell Group B.V. de TransIP Group B.V. mag overnemen. Er blijft na overname voldoende concurrentie.