Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Wat kost het laten maken van een WordPress Website?

Blog

Wat kost het laten maken van een WordPress Website?

Hoewel WordPress een ideaal systeem is om zelf mee aan de slag te gaan en het niet lastig is om iets van een website online te krijgen kiezen veel bedrijven en zelfstandig ondernemers er toch…

Hoewel WordPress een ideaal systeem is om zelf mee aan de slag te gaan en het niet lastig is om iets van een website online te krijgen kiezen veel bedrijven en zelfstandig ondernemers er toch voor het uit te besteden. Wie een WordPress website wil laten maken kan gelukkig op veel plekken terecht. De kosten voor de bouw kunnen in grote mate verschillen, we bespreken dit aan de hand van drie categorieën.

Wist je dat WordPress een gratis CMS is? Toch ben je altijd wel wat kwijt, lees daar meer over.

Kleine/Simpele WordPress website

kosten: €500 tot €2.500

Een kleine simpele website kan gemakkelijk worden uitbesteed aan veel ontwikkelaars. Hierbij gaan we uit van een pagina op basis van een standaard WordPress theme (template) met enkele pagina’s en een paar onderdelen zoals bijvoorbeeld een blog en een contactformulier. Afhankelijk van wie je spreekt kun je in 10 tot 50 uur ver komen in een dergelijk eenvoudig project en lopen de kosten bij volledig uitbesteden dan ook vanaf ongeveer €500 tot €2.500. Bij goedkope aanbiedingen dien je goed rekening te houden met de exacte scope van het project, wat valt eronder en wat niet. Bespreek ook vooraf goed de extra kosten, hoe scherper het project wordt aangeboden hoe groter de kans op meerwerk in dit geval. Vaak vallen dingen als logo ontwerp en huisstijl hier niet onder en ook het in lijn brengen van social media kanalen (denk aan layout Twitter) zullen meestal los worden gezien. In Nederland kun je al goedkope (freelance) ontwikkelaars vinden vanaf €30 tot €50 per uur.

Gemiddelde/Professionele WordPress website

€2.500 tot €7.500

Bedrijven die een professionele middelgrote website willen laten maken kunnen rekenen op een prijs variërend van €2.500 tot €7.500 afhankelijk van de wensen uiteraard. Voor een dergelijk grote website zal de website bouwer tijd nodig hebben om goed de wensen en het gebruik van de website in kaart te brengen. Tevens is er vaak zowel een programmeur als een designer nodig. Wanneer ook nog eens grote hoeveelheden oude content uit de vorige website dienen te worden geïmporteerd zal de hoeveelheid werk snel groeien en de prijs eveneens oplopen. Gemiddeld tot Goede (freelance) ontwikkelaars kun je vinden vanaf €50 tot €75 per uur.

Ingewikkelde WordPress website

€7.500 en hoger

Uiteindelijk kun je elke website bouwen op basis van WordPress maar hoe groter en ingewikkelder het project wordt hoe hoger de ontwikkelkosten zullen zijn. We definiëren ingewikkeld als er sprake is van een maatwerk template en diverse op maat gemaakte systemen zoals plugins en/of widgets. Wanneer er ook nog sprake is van marktonderzoek en usability testen zullen totaalprijzen snel in de tienduizenden euro’s kunnen lopen. De beste ontwikkelaars kun je vaak (freelance) inhuren vanaf ongeveer €75 tot €125 per uur.

Vergelijk hier de beste webhosting pakketten voor WordPress.

GERELATEERDE ARTIKELEN:

STRATO_banner_Webhosters