Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Presentatie van Bhavin Turakhia (CloudFest 2019)

Blog

Presentatie van Bhavin Turakhia (CloudFest 2019)

CloudFest 2019 is vandaag begonnen en de tweede presentatie werd gegeven door Bhavin Turakhia. Turakhia is CEO en oprichter van Flock, een zakelijk platform voor samenwerken op basis van chats, bestanden delen, kalenders, email en…

CloudFest 2019 is vandaag begonnen en de tweede presentatie werd gegeven door Bhavin Turakhia. Turakhia is CEO en oprichter van Flock, een zakelijk platform voor samenwerken op basis van chats, bestanden delen, kalenders, email en dergelijke.

Voordat Turakhia met Flock begon was hij jarenlang actief in de webhosting markt. Hij verkocht zijn bedrijven BigRock, LogicBoxes, ResellerClub, en Webhosting.info aan Endurance International Group voor $160 miljoen (zie wiki).

In zijn presentatie op CloudFest wijst hij op de kansen die de hosting of cloud markt biedt gelet op het feit dat alle grote bedrijven beginnen met een klein idee en daarbij starten met een domeinnaam en website. Een hosting bedrijf is als één van de weinige bedrijven direct bij het begin betrokken.

Het probleem dat hij vervolgens signaleert is dat er te weinig innovatie in de markt is. Hij geeft daarvoor twee concrete voorbeelden. Zo ziet hij de enorme groei van Wix.com als een teken dat klanten meer gebruiksvriendelijke producten willen. Software was voorheen met name praktisch maar moet nu ook intuïtief en mooi zijn.

Vervolgens komt Turakhia met cijfers waaruit blijkt dat veel webhosting klanten andere email providers (zoals Gmail) verkiezen boven de maildiensten die zij wellicht al bij hun webhosting abonnement krijgen. Dit laatste sluit dan ook goed aan bij een nieuwe dienst die Flock lanceert, Flockmail (voor hosting bedrijven).

* Webhosters.nl is officieel mediapartner van Cloudfest 2019