Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Versio verhoogt tarieven, grote ophef onder klanten

Blog

Versio verhoogt tarieven, grote ophef onder klanten

Afgelopen vrijdag avond heeft Versio haar klanten geïnformeerd over wijzigingen in de pakketten waarbij de tarieven flink zijn verhoogd. Klanten laten op forums en sociale media weten erg ontevreden te zijn met de manier waarop…

Afgelopen vrijdag avond heeft Versio haar klanten geïnformeerd over wijzigingen in de pakketten waarbij de tarieven flink zijn verhoogd. Klanten laten op forums en sociale media weten erg ontevreden te zijn met de manier waarop het bedrijf dit aanpakt.

De belangrijkste tariefwijzigingen van Versio

Alle shared hosting pakketten krijgen de beschikking over meer schijfruimte en onbeperkte dataverkeer. Zover het goede nieuws, het zijn echter de hogere prijzen waarop mensen boos reageren, we zetten enkele belangrijke prijsstijgingen op een rij:

Shared webhosting pakketten:

 • Brons NL (voorheen Starter NL) €0,50 naar €2,50 per maand (+400%)
 • Zilver NL (voorheen Zilver NL) €2,25 naar €5,00 per maand (+122%)
 • Groot NL (voorheen Groot NL) €3,99 naar €7,50 per maand (+88%)
 • Expert NL van €6,99 per maand naar €15,00 per maand (+114%)
 • Platinum NL van €14,99 per maand naar €25,00 per maand (+67%)
 • Giga NL van €26,99 per maand naar €40,00 per maand (+48%)

Domeinnaam registratie verlengen:

 • .NL domein verlengen van €3,99 naar €5,99 per jaar (+50%)
 • .COM domein verlengen van €9,99 naar €11,99 per jaar (+20%)
 • .BE domein verlengen van €4,99 naar €6,99 per jaar (+40%)

Reseller Hosting:

 • Mini NL van €0,99 per maand naar €3,00 per maand (+200%)
 • Real NL van €3,99 per maand naar €5,00 per maand (+25%)
 • Online NL van €5,49 per maand naar €8,00 per maand (46%)

Met verhogingen van 20% tot zelfs 400% is het begrijpelijk dat klanten hierover vallen, het goedkoopste hosting pakket, nu Brons NL, is weliswaar de enige waar deze extreme stijging van 400% te zien is. Er kan ook gezegd worden dat een prijs van €2,50 per maand voor webhosting nog steeds redelijk scherp is.  Toch is het begrijpelijk dat een klant die al jarenlang €6 per jaar betaalt niet blij is dat dit plotseling €30 per jaar wordt.

Er was ook enige verwarring onder klanten of dit enkel voor nieuwe bestellingen zou gelden. Versio geeft aan dat dit geldt voor nieuwe bestellingen en verlengingen, lopende contracten worden niet aangepast. Wat niet helpt is dat Versio er zelf weinig uitleg over geeft. De email die Versio haar klanten vrijdagavond stuurde had het onderwerp “Versio gaat als een speer!” en bevatte géén details over de nieuwe tarieven, er werd onderaan, na diverse details over wat er beter is aan de webhosting, gezegd: “Daarbij horen ook nieuwe tarieven voor webhosting en domeinnamen. Bekijk de nieuwe tarieven hier.“De link verwees vervolgens naar de homepagina van Versio waar wederom géén details waren te vinden over de tariefswijzigingen, op de nieuws pagina van het bedrijf kunnen we géén bericht vinden over deze enorme wijzigingen. Uiteraard zijn de actuele tarieven zelf wel op de website te vinden.

Alternatieven voor Versio?

Klanten die zich nu gedwongen voelen om over te stappen kunnen nog steeds bij diverse budget webhosters terecht. Zo zien we in onze vergelijker dat onder andere deze vier bedrijven nog shared hosting van maximaal €2 per maand aanbieden (dit zijn vaste verleng tarieven, géén actietarieven) met pakketten vergelijkbaar aan de oude Versio pakketten.

 • Vimexx, 2 GB schijfruimte / 25 GB dataverkeer vanaf €0,45 per maand
 • Bhosted: 1 GB schijfruimte / 20 GB dataverkeer vanaf €1,- per maand
 • Budget Webhosting: 1 GB schijfruimte / 10 GB dataverkeer vanaf €2,- per maand
 • Goedkopewebhoster: 10 GB schijfruimte / Onbeperkt dataverkeer vanaf €2,- per maand

Wie wil overstappen naar een ander bedrijf maar niet bij hetzelfde moederbedrijf wil uitkomen kan in dit overzicht zien welke bedrijven net als Versio onder TWS vallen. Deel hier je eigen ervaringen met Versio.

Lees hier wat wij een ‘normale’ prijs voor webhosting vinden.

Toevoeging: Het topic op het forum van Versio zelf over deze prijsverhoging is inmiddels verdwenen (deze link redirect nu naar het forum: https://www.versio.nl/forum/8671-50-prijsverhoging-van-nl-domeinnamen) wie verder wil discussiëren kan terecht op SiteDeals en Tweakers.

Laatste Update 04 december 2018: Meerdere tariefwijzigingen toegevoegd

GERELATEERDE ARTIKELEN: