Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Welk Boekhoudprogramma voor de Webshop ondernemer?

Blog

Welk Boekhoudprogramma voor de Webshop ondernemer?

Wie een eigen webshop begint en daarbij een KVK inschrijving heeft gedaan is een ondernemer. Het kan natuurlijk zijn dat het niet gelijk je fulltime baan is, je hebt echter wel een administratieplicht. Zeker voor…

Wie een eigen webshop begint en daarbij een KVK inschrijving heeft gedaan is een ondernemer. Het kan natuurlijk zijn dat het niet gelijk je fulltime baan is, je hebt echter wel een administratieplicht.

Zeker voor webshops met veel transacties is het daarom van groot belang om een geschikt boekhoudprogramma te kiezen. Door de juiste administratie / boekhoudsoftware te koppelen aan je webshop kun je veel tijd besparen en voorkom je fouten in je boekhouding.

Om de boekhouding van een webshop (bedrijf) snel en accuraat bij te houden is het aanbevolen een goed boekhoudprogramma te kiezen. Wanneer het mogelijk is om de administratiesoftware en de webshop software met elkaar te koppelen heb je altijd automatisch een juiste boekhouding. De boekhouding zal dan namelijk continu de transacties uit de webshop verwerken. Op deze manier mis je géén betalingen en is je boekhouding altijd compleet en correct.

In onderstaande tabel hebben we inzichtelijk gemaakt welke boekhoudprogramma’s met welke webshop diensten zijn te koppelen. Soms is deze koppeling gratis (oftewel inbegrepen in het abonnement van de webshop software) en soms dient er €10 tot €15 per maand te worden betaald.

Koppelingen: e-Boekhouden.nl Exact Rompslomp Silvasoft Twinfield
Lightspeed gratis €14,95 /m. API €11,95 /m. €11,95 /m.
Magento gratis €10,- /m. API €10,- /m. onbekend
Shoppagina gratis n.v.t. API n.v.t. onbekend
Shopify $14,95 /m. €10,- /m. API $14,95 /m. $14,95 /m.
WooCommerce gratis €10,- /m. API gratis onbekend

Het eerste wat opvalt als je de tabel bekijkt is dat bij e-Boekhouden.nl veel automatische koppelingen mogelijk zijn en, op Shopify na, zijn ze ook nog eens gratis. Bij Exact online dient er juist altijd te worden bijbetaald. De koppelingen van Rompslomp lijken allemaal via een API te moeten worden ingesteld. Hiermee kun je de administratie software wel met de webshop koppelen maar betreft het een meer technische oplossing en niet zozeer een automatische koppeling.

 

 

STRATO_banner_Webhosters