Elk jaar op 31 maart is het Wereld Back-Up Dag. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de kwetsbaarheid van al je digitale bestanden en de noodzaak deze van een goede back-up te voorzien. Door op zaterdag 31 maart een back-up te maken en dit vervolgens te delen via social media groeit als het goed is wereldwijd de aandacht voor de back-up.

Voor je website geldt het belang van een back-up natuurlijk net zo goed. Gelukkig maken de meeste webhosting bedrijven dagelijks een back-up. Daarnaast kun je ook zelf nog handmatig een back-up maken. In onze vergelijker kun je selecteren op back-up functionaliteit. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen ‘dagelijkse backup’, ‘meerdere malen backup per dag’ en ‘zelf backup kunnen terugplaatsen’. Zoals aangegeven wordt de eerste optie door de meeste webhosters wel  aangeboden. De andere twee opties zien we een stuk minder vaak. Hierbij geven we gelijk aan dat dit ook kan komen doordat veel bedrijven deze details nog niet goed hebben ingevuld in onze database.

Extra lof voor de hosting bedrijven die dit al wel in orde hebben en aanbieden. Zo zien we bij Antagonist, iXL hosting, Qualt, Siteground en WPengine dat alle back-up functies aanwezig zijn (zie vergelijker).

Lees meer over Wereld Backup Dag 2018 op www.wereldbackupdag.nl