E-mail hosting vergelijken
E-mail berichten versturen met je eigen domeinnaam? Dat is mogelijk wanneer je een pakket hebt met e-mailhosting! Met een e-mail hosting pakket kan je e-mailadressen (mailboxen) aanmaken en deze koppelen aan een geregistreerde domeinnaam. Op deze pagina ontdek je de beste providers waar e-mailhostingpakketten aangeboden worden.
Of direct naar
De beste e-mail hosting aanbieders op een rij
Yourhosting biedt verschillende e-mailpakketten aan. Ongeacht welk pakket je kiest kun je een onbeperkt aantal aliassen aanmaken. Dit kan erg handig zijn om e-mailberichten van elkaar gescheiden te houden. Daarnaast biedt Yourhosting standaard een goede beveiliging tegen spam, phishing en virussen.
Bij elk e-mailhosting pakket van Cloud86 is er sprake van een dagelijkse automatische backu; de backup retentie is 7 dagen. Daarbij is er standaard sprake van een gratis SSL verbinding en een antispam & -virusbeveiliging.
Bij mijn.host wordt er een uptime garantie van 99.9% gegarandeerd. Erg belangrijk, zodat je altijd bereikbaar bent en blijft via de e-mail. Komt het tóch voor dat er sprake is van downtime? Dan krijg je een maand gratis.
Behoefte aan ondersteuning? Of wil je snel in contact kunnen treden als je problemen ervaart met het versturen van e-mail of het instellen hiervan? Dan kun je bij Hostinger 24/7 terecht bij een van de specialisten.
Belangrijke factoren bij e-mail hosting
Het kiezen van het juiste e-mailhostingpakket is essentieel voor een professionele en betrouwbare e-mailervaring. Hieronder vind je enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het selecteren van een e-mailhostingprovider:
- Maximaal aantal mailboxen (e-mailadressen): Het aantal e-mailadressen dat je kunt aanmaken is vaak een van de belangrijkste kostenfactoren. Sommige pakketten beperken het aantal mailboxen, terwijl anderen (zoals je hierboven ook kan zien bij Yourhosting) meer flexibiliteit bieden. Denk vooraf goed na over hoeveel e-mailadressen je minimaal nodig hebt (voor jezelf, medewerkers of afdelingen). De meeste aanbieders bieden de mogelijkheid om later op te schalen, maar controleer wel de voorwaarden en kosten hiervan.
- Dataopslag en mailboxgrootte: De grootte van je mailboxen bepaalt hoeveel e-mails en bijlagen je kunt opslaan voordat de mailbox vol raakt. Dit wordt meestal uitgedrukt in GB’s per mailbox. Zorg ervoor dat je pakket voldoende opslag biedt voor de huidige én toekomstige behoeften, vooral als je veel bestanden ontvangt of verzendt. Sommige aanbieders bieden ook flexibele opslagoplossingen waarbij je eenvoudig kunt upgraden.
- Beveiliging: Beveiliging is cruciaal bij e-mailhosting, vooral voor bedrijven die met gevoelige informatie werken. Controleer of de hostingprovider geavanceerde beveiligingsopties biedt, zoals:
- Anti-virusbescherming: Automatisch scannen van inkomende en uitgaande e-mails om schadelijke bestanden te onderscheppen.
- Spamfilters: Blokkeren van ongewenste e-mails, zodat je inbox vrij blijft van spam.
- Encryptie: Versleuteling van e-mailberichten om privacy te waarborgen. Al is dit in Nederland wel al een standaard geworden.
- Compatibiliteit met e-mailsystemen: Als je gewend bent aan een bepaald e-mailsysteem zoals Gmail of Outlook, is het handig om te controleren of jouw hostingpakket daar eenvoudig mee integreert. Sommige hostingdiensten bieden geen volledige ondersteuning voor populaire clients, wat de migratie of synchronisatie lastig kan maken. Kies een hostingprovider die naadloze integratie mogelijk maakt met je favoriete e-mailprogramma’s en mobiele apparaten.
- Instellingen per mailbox: Sommige e-mailhostingpakketten bieden meer controle over individuele mailboxinstellingen, zoals het beheren van aliassen, doorsturen, automatische antwoorden, en synchronisatie met andere apparaten. Dit kan handig zijn om de functionaliteit per gebruiker aan te passen en de productiviteit te verhogen.
- Doorstuurservice (mail forwarding): Als je puur een professioneel e-mailadres wilt gebruiken zonder een website te beheren, is een doorstuurservice een interessante optie. Met deze dienst kun je een e-mailadres op je domeinnaam laten doorsturen naar een ander e-mailadres!
Wil je je e-mailadres gebruiken via een bekend e-mailsysteem, zoals Gmail, Outlook of Apple Mail? Bij TransIP werkt het maken van een koppeling erg simpel. Binnen een paar stappen kun je met je eigen e-mailadres mailen via het programma dat je reeds gebruikt.
Net als veel andere hostingpakketten bij STRATO is ook e-mailhosting scherp geprijsd. En bij het kleinste pakket (voor een paar euro per maand) krijg je al 25 postvakken tot je beschikking.
Maak je op dit moment reeds gebruik van je eigen e-mailadres, maar ben je op zoek naar een nieuwe partij? Dan kan Junda interessant zijn, omdat ze bij de aanschaf van een e-mailhostingpakket de verhuisservice gratis aanbieden.
Pluspunten van e-mailhosting
Het gebruik van e-mailhosting met je eigen domeinnaam biedt diverse voordelen, vooral voor bedrijven en professionals. Hieronder zetten we de grootste voordelen op een rij:
- Veiligheid: veel hostingpartijen bieden geavanceerde beveiligingsfuncties zoals spamfilters en virusbescherming, wat bijdraagt aan een veilige e-mailomgeving.
- Professionele uitstraling: het versturen van e-mails vanaf een persoonlijk domein (zoals jouwnaam@bedrijfsnaam.com) zorgt voor een veel professionelere uitstraling dan gratis e-maildiensten zoals Gmail of Yahoo. Het geeft vertrouwen aan klanten, partners en andere ontvangers en laat zien dat je serieus bent over je werk of bedrijf.
- Privé en werkcommunicatie gescheiden houden: met een eigen e-mailhostingpakket kun je eenvoudig zakelijke en privé-e-mails van elkaar gescheiden houden. Dit zorgt voor meer overzicht en een betere balans tussen werk en privé. Je kunt specifieke mailboxen maken voor verschillende functies of afdelingen binnen je bedrijf, wat het beheren van communicatie nog eenvoudiger maakt.
- Aanpasbare e-mailadressen: e-mailhosting stelt je in staat om meerdere aangepaste e-mailadressen aan te maken binnen één domein. Dit betekent dat je specifieke adressen kunt maken voor verschillende afdelingen of functies, zoals info@, sales@, of support@, waardoor je bedrijf meer georganiseerd en professioneel overkomt.
Tip: overweeg een compleet hostingpakket: Het kan slim zijn om een om compleet hostingpakket niet gelijk uit te sluiten. Bij de meeste hostingpartijen zit e-mailhosting er standaard bij. Wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het bouwen van website? Check dan partijen waarmee je websites met AI kunt maken. Vergelijk ook website builders voor simpele drag-and-drop systemen.
Bij Siteground kun je bij elk hostingpakket eenvoudig e-mailadressen aanmaken. Dit kan zelfs ongelimiteerd en je kunt eenvoudig de mailboxen onafhankelijk van elkaar instellen. Denk aan een maximale opslag per mailbox.
Bij GoDaddy zijn de e-mailhostingpakketten volledig gericht op Microsoft 365 gebruikers. Je hebt keuze uit verschillende pakketten, waarbij de prijs afhankelijk is van het aantal gebruikers.
Een e-mailhostingpakket aangeschaft, en nu?
Na het aanschaffen van een e-mailhostingpakket kun je aan de slag met het aanmaken van je e-mailadres. Bijvoorbeeld robbert@jouwdomeinnaam of info@jouwdomeinnaam.nl. Je kunt vanaf dat moment inloggen bij een e-mailsysteem.
Veel hostingbedrijven gebruiken hun eigen systemen en url's. Meer weten? Lees dan ook onze complete gids voor het aanmaken van een zakelijk e-mail.