Managed WordPress hosting vergelijken
Heb je geen zin in technisch gedoe of website-onderhoud? Managed WordPress hosting biedt uitkomst: het hostingbedrijf regelt alles, van updates tot beveiliging. Dit bespaart je tijd, maar het kost vaak meer dan reguliere hosting. Toch krijg je er rust voor terug. Op deze pagina vergelijken we de beste aanbieders van managed WordPress hosting.
Of direct naar
De beste hostingpartijen voor Managed WordPress
Bij Kinsta kennen ze eigenlijk alleen maar WordPress hosting. Het hele bedrijf lijkt er op gericht te zijn, inclusief de service en ondersteuning die zij bieden.
Maak jij gebruik van Woocommerce met je WordPress website? Bij Cloud86 weten ze als geen ander wat er belangrijk is bij dit soort websites. De specialisten monitoren jouw website en helpen je bij vraagstukken over deze plugin.
Bij Yourhosting kun je een nieuw of huidig pakket eenvoudig uitbreiden met een speciaal onderhoudsservice pakket voor WordPress. Deze service is geschikt voor kleine websites tot grote webshops. Zo kan Yourhosting kleine aanpassingen verrichten zelfs je website optimaliseren voor zoekmachines.
Neem je een Managed WordPress hosting pakket af bij Xel? Dan kun je altijd gebruikmaken van de WordPress hulplijn. Deze kun je inschakelen als je vastloopt of advies nodig hebt van (inh WordPress specialisten.
Waar moet ‘Managed WordPress hosting' minimaal aan voldoen?
Wanneer je op zoek bent naar webhosting voor WordPress-websites, zul je vaak de term ‘managed WordPress hosting' tegenkomen. In sommige gevallen verwijst dit naar reguliere hostingpakketten die geschikt zijn voor WordPress (check hier de beste hostingpartijen voor WordPress). Maar soms biedt het pakket ook daadwerkelijke ondersteuning, oftewel ‘managed'. Op deze pagina richten we ons dus op de pakketten die echt extra ondersteuning bieden vanuit de hostingaanbieder.
Maar wat maakt een hostingpakket nu écht “managed”? Waar moeten deze pakketten minimaal aan voldoen om die term te verdienen? We zetten de belangrijkste criteria – die wij bij Webhosters.nl hanteren – voor je op een rij:
- Uitvoeren van updates van WordPress plugins en thema's
- Het regelmatig regelen van back-ups en terugzetten hiervan indien dit nodig is
- Monitoring van server en veiligheid
- Ondersteuning van WordPress-specialisten
Let wel: als een hostingbedrijf een van de bovengenoemde services niet aanbiedt, betekent dit niet automatisch dat het pakket ongeschikt is voor WordPress. Zoals je ziet, hebben we bijvoorbeeld geen ‘one-click-installation' opgenomen in de criteria. Dit is tegenwoordig standaard bij bijna elk hostingpakket en biedt daarom geen extra waarde voor Managed WordPress hostingpakketten.
Bij TransIP wordt er altijd een oogje in het zeil gehouden. Deze hostingpartij belooft een 24/7 monitoring van je website als je gebruik maakt van een Managed WordPress hosting pakket. Perfect als uptime van je website cruciaal is.
Bij Hostinger staat websitebescherming voorop. Dit hostingbedrijf maakt gebruik van een geautomatiseerde malwarescanner, dat schadelijke bestanden detecteert én verwijdert. Iets wat bij WordPress sites veel voor kan komen.
Voorkomen is beter dan genezen. Bij GoDaddy staat preventie voorop. Niet alleen op het gebied van veiligheid, maar ook voor kansen. Met GoDaddy Airo Site Optimizer krijg je inzichten en optimalisaties voorgeschoteld voor je WordPress website.
De plus- en minpunten van Mananged WordPress hosting
Pluspunten
- Ondersteuning: Bij vragen of problemen kun je snel contact opnemen met WordPress-specialisten die direct klaarstaan om te helpen.
- Snelheid: Veel hostingproviders gebruiken servers die speciaal zijn geoptimaliseerd voor WordPress, wat resulteert in snellere laadtijden voor jou en je bezoekers.
- Veiligheid: Er wordt continu gemonitord op beveiligingsrisico's. Hostingbedrijven zijn vaak goed op de hoogte van nieuwe kwetsbaarheden en ondernemen preventieve acties om je website te beschermen.
- Onderhoud: Je hoeft je geen zorgen te maken over het up-to-date houden van je website of het maken van back-ups. Vaak worden er zelfs dagelijkse back-ups van je WordPress-site gemaakt.
- Meer tijd: Dankzij al deze voordelen kun jij je volledig richten op wat je goed kunt, zonder tijd te verliezen aan technisch beheer.
Minpunten
- Duurder: Managed WordPress-pakketten zijn doorgaans een stuk duurder dan reguliere hostingopties.
- Minder controle: Je hebt minder invloed op technische aspecten. Wil je bijvoorbeeld een update uitstellen omdat je vermoedt dat er iets mis kan gaan? Dan moet je contact opnemen met de provider.
- Beperkte mogelijkheden: Sommige plugins kunnen door de hostingprovider als kwetsbaar worden aangemerkt, waardoor je deze niet kunt gebruiken uit voorzorg.
Waar mijn.host uniek in is op het gebied van managed WordPress hosting, is dat zij ook e-mail goed beveiligen. De ‘SpamExperts' van mijn.host monitoren e-mails die via WordPress formulieren verstuurd kunnen worden. Niet alleen een groot pluspunt voor je postvak, maar ook op het gebied van veiligheid. Met name insteressant als je veel e-mailt of met meerdere gebruikers in je WordPress website werkt.
Junda biedt als een van de weinigen een gratis WordPress verhuisservice aan. Stap eenvoudig en gratis over naar Junda, zonder dat dit technische kennis vereist.
Dus: kiezen voor Managed WordPress hosting óf toch een ‘normaal pakket'
Wat Managed WordPress hosting écht onderscheidt, is de mate van ondersteuning. Je krijgt snelle en toegewijde hulp van WordPress-specialisten, samen met constante monitoring voor updates en beveiligingskwesties.
Wil je een snelle WordPress-website of een eenvoudige installatie met één klik? Dat kan ook met een regulier hostingpakket, zolang de aanbieder WordPress-minded is. Als je vindt dat de extra ondersteuning de hogere prijs niet waard is, loont het zeker de moeite om ook naar reguliere WordPress-hostingopties te kijken.
Heb je nog vragen of behoefte aan extra advies? Neem gerust contact met ons op!