Protagonist

4,0 / 5 253 ervaringen Bekijk Deel jouw ervaring

Bedrijfsgegevens

 • 10 Werknemers
 • KvK-nummer: 24303167
Openingstijden
 • ma-do: 09:00-17:30
 • vrij: 09:00-16:30
Website screenshot Protagonist

Overall score

4,0 / 5 253 ervaringen

Totaal (253)

 • Algemeen
 • Prijs/kwaliteitverhouding
 • Kwaliteit hosting
 • Klantenservice

Laatste 12 maanden (2)

 • Algemeen
 • Prijs/kwaliteitverhouding
 • Kwaliteit hosting
 • Klantenservice
Lees alle ervaringen

Over Protagonist
Protagonist is een internet bureau gevestigd in Rotterdam met 10 medewerkers en ruim 35 duizend klanten. Het bedrijf dat sinds 1999 actief heeft als slogan ‘zorgeloos in de cloud’ wat gelijk duidt op het bredere scala aan cloud-diensten dan enkel webhosting.

Naast drie soorten webhosting zien we dat Protagonist ook aanbiedt: Webdesign, Webshop en clouddiensten als SEO, Hosted Exchange en Online Back-up.
Shared hosting is beschikbaar bij Protagonist vanaf €5,95 per maand voor het Starter pakket.

Protagonist ervaringen en klachten
Deel een persoonlijke ervaring met Protagonist via onze review pagina. Het is mogelijk zowel positieve ervaringen als negatieve ervaringen en klachten achter te laten. Is de shared hosting wel echt zo snel als wordt beweerd en is de klantenservice daadwerkelijk goed bereikbaar en deskundig?

Ervaringen 253 op 26 pagina's

Probleem website aan domeinnaam koppelen
Prijs/kwaliteitverhouding
Kwaliteit
Klantenservice
Het duurde een dag toen was het geregeld. Top!
woensdag 12 februari 2020
Ivo Pouw
Was deze beoordeling nuttig? Nuttig 0 Niet nuttig 0
flauw excuus om extra te kunnen aanrekenen.
Prijs/kwaliteitverhouding
Kwaliteit
Klantenservice
Blijkbaar ben ik toch niet de enige die een probleem heeft met protagonist. Shared servers zijn blijkbaar een probleem. Feit is dat wanneer je meldt dat er iets fout loopt ze geen actie ondernemen. Tenminste, ik heb geen effect gezien. Shared servers zijn shared servers en dat is nu eenmaal de gang van zaken. "Daar hebben ze geen vat op", zo zeggen ze. Bij de helpdesk verwachten ze dat je een IT specialist bent om te begrijpen wat ze uitleggen. Uiteindelijk komt het er op neer dat ze er op uit zijn om je extra te doen betalen. (met als excuus techniek evolueert) Dat is jammer en dat zal dan inderdaad zonder mij zijn want ik ga op zoek naar een leverancier die mijn taal spreekt. De juffrouw aan de telefoon vond het alvast niet erg dat ik vertrok. Alleen jammer dat ik nu net mijn abonnement vernieuwd heb. Ik zal alvast de Belgische TestAankoop (waar ik lid van ben) op de hoogte stellen van de niet geleverde service. Of moet ik het normaal vinden dat de helft van mijn verstuurde mails niet aankomt en in de SPAM folder eindigt...
dinsdag 26 november 2019
stef degrève
Was deze beoordeling nuttig? Nuttig 2 Niet nuttig 0
Uitstekende provider (beoordeeld door professional)
Prijs/kwaliteitverhouding
Kwaliteit
Klantenservice
Ik ben al 15 jaar bij Protagonist en heb daar vele gehackte klanten van andere providers ondergebracht. Nog nooit is een klant van mij bij Protagonist gehackt. Dat is nu juist de kwaliteit die ik zoek bij providers, uitstekende bijgehouden kennis om servers te beveiligen. Ieder ander probleem wordt binnen korte tijd opgelost, per email of bellen! Ik raad Protagonist altijd bij nieuwe klanten aan (met webshops), en zijn zeker niet te duur. Zij hebben ook een uitstekend eigen control panel (ook bij subdomeinen is een andere php versie te kiezen). Een ander groot voordeel als je een eigen server neemt, het support is gratis! Zonder support neem je veel risico met een eigen server, of wordt erg duur bij betaalde support.
woensdag 22 augustus 2018
Ooawebshops
Was deze beoordeling nuttig? Nuttig 0 Niet nuttig 2
Rotterdamse treurnis
Prijs/kwaliteitverhouding
Kwaliteit
Klantenservice
Protagonist, een clubje dat helemaal thuis hoort in een criminele stad als Rotterdam. Hetgeen wat ze aanbieden is haast al buitenproportioneel duur voor wat je er voor terugkrijgt. Geen ondersteuning voor Let’s Encrypt, karige beheeromgeving, etc. Tijd om te verhuizen dus, maar dan begint ook meteen de ellende, ware ellende! Zodra je op zoek gaat naar de verhuiscodes kom je er achter dat je die pas krijgt bij het invullen van een opzegformulier (anno 2018). Om vervolgens de verhuiscodes ook daadwerkelijk te krijgen ben je een paar belletjes verder. Heb je een domeinnaam met een andere extensie dan .nl of .be dan kan het zomaar zijn dan je je hele belbundel aan deze jongens kwijt bent. Ze weigeren in eerste instantie om de e-mailadressen van de WHOIS houders (registrant, admin en tech) naar jouw e-mailadres te wijzigen en vullen doodleuk hun eigen e-mailadres in. Wie is dus de baas over het domein, de klant zeker niet! Controleer deze gegevens voordat je een domein daadwerkelijk gaat verhuizen. Ze zijn verplicht om deze gegevens aan te passen als de domeinhouder hierom vraagt. Blijven ze moeilijk doen? Dreig dan met het feit dat je een klacht gaat indienen bij de organisatie die deze domeinextensie beheert, in mijn geval ICANN. Het afscheidscadeau van Protagonist is een factuur voor, ja waarvoor eigenlijk? Diensten die Protagonist in ieder geval niet meer kan leveren, maar achja dan hadden we de maand opzegtermijn maar in acht moeten nemen. Zo zijn we niet getrouwd, het is maargoed dat daar nu echt een einde aan is gekomen ondanks de onwil van Protagonist 😉!
maandag 21 mei 2018
Ter Haar
Was deze beoordeling nuttig? Nuttig 6 Niet nuttig 0
Prijs/kwaliteitverhouding
Kwaliteit
Klantenservice
Ik ben 15 jaar klant geweest bij Protagonist. Overstappen is zo'n gedoe en het leek allemaal wel okee. Maar toen na een migratie waar ik niet om gevraagd had het ene probleem na het andere opkwam begon ik te twijfelen. En toen ik ze heel vaak aan de telefoon had gehad en het nog steeds niet in orde was ben ik eens rond gaan kijken naar alternatieven. Ik besef me nu pas hoe slecht Protagonist is. Onzorgvuldig handelen, slechte informatievoorziening, slechte bereikbaarheid, ga maar door. Ik zit nu ergens anders, waar de helpdesk begrijpt wat de klant wil. Waar de klant niet de schuld krijgt van problemen die zijn veroorzaakt door de provider. Mijn god, waarom ben ik zo lang gebleven? Nog even los van het feit dat ik nu de helft betaal van wat ik bij Protagonist betaalde, voor veel betere kwaliteit en service. Een absolute afrader. Niet doen.
maandag 10 april 2017
Heijmen
Was deze beoordeling nuttig? Nuttig 3 Niet nuttig 1
Prijs/kwaliteitverhouding
Kwaliteit
Klantenservice
Al een paar jaar ben ik klant bij Protagonist. Ik ben geen computerdeskundige,dus ik heb een paar keer hulp gevraagd. Je word dan ongelooflijk snel en deskundig geholpen. Mocht iemand een webhoster zoeken, dan raad ik hem/haar aan voor Protagonist te kiezen. Met vriendelijke groet, P.L. Slis
zaterdag 2 juli 2016
Slis
Was deze beoordeling nuttig? Nuttig 0 Niet nuttig 0
Prijs/kwaliteitverhouding
Kwaliteit
Klantenservice
Ik was altijd zeer tevreden, echter het moment was aangebroken dat het aantal domeinen niet meer te overzien was. Op advies zijn we overgegaan naar een VPS. Dit hadden we nooooiit moeten doen. Het overzetten ging al gek. maar het vervelende begon dat we al een maand lang veel problemen hebben met blacklist en spam om mail te versturen. De vragen die we stellen worden slecht of niet beantwoord. Het is hopeloos. Ik krijg het idee dat ze het niet onder controle hebben.
zondag 22 mei 2016
Roest
Was deze beoordeling nuttig? Nuttig 1 Niet nuttig 0
Prijs/kwaliteitverhouding
Kwaliteit
Klantenservice
Zeer tevreden met Protagonist. Goede en snelle service. Ze zijn bereid je verder te adviseren en je daarbij van dienst te zijn.
donderdag 14 april 2016
de Jong
Was deze beoordeling nuttig? Nuttig 0 Niet nuttig 0
Prijs/kwaliteitverhouding
Kwaliteit
Klantenservice
prima voorlichting duidelijke antwoorden op gestelde vragen Goede voorlichting
woensdag 13 april 2016
Buijs
Was deze beoordeling nuttig? Nuttig 0 Niet nuttig 0
Prijs/kwaliteitverhouding
Kwaliteit
Klantenservice
Zeer hulpvaardig en snel.
dinsdag 12 april 2016
Wegman
Was deze beoordeling nuttig? Nuttig 0 Niet nuttig 0

Richtlijnen

Wij zien graag dat een Review:

 • 100% eerlijk is.
 • plus- en minpunten bevat.
 • details bevat.

Een Review wordt afgekeurd wanneer deze:

 • grove/kwetsende taal bevat.
 • links bevat.
 • onjuist is.
 • persoonsgegevens of andere gevoelige informatie bevat.

Deel jouw ervaring

Heb jij ervaring met Protagonist? Deel die dan op deze pagina.

Prijs/Kwaliteitverhouding
Kwaliteit
Klantenservice

Door op Reactie Plaatsen te klikken ga je akkoord met de richtlijnen en het privacybeleid van Webhosters.nl

Direct naar:

Webhosting

Starter

€ 5,95 /maand
 • Opslag: 10 GB
 • Dataverkeer: 50 GB
 • SSD: Ja
 • Telefoon: Ja
 • Verhuisdienst: Nee
 • SSL: Ja