Home / Veelgestelde vragen

Over Webhosters.nl

 • Hoe werkt Webhosters.nl?

  Webhosters.nl biedt een platform om webhosting diensten te vergelijken en ervaringen te delen met andere gebruikers. Onze website bestaat al sinds 2000 en heeft sinds die tijd honderdduizenden bezoekers geholpen met het vinden van de best passende webhosting. Meer dan 24 duizend gebruikers hebben inmiddels persoonlijke ervaringen gedeeld en zo meer inzicht gegeven in de kwaliteit en dienstverlening van hosting bedrijven.
 • Is Webhosters.nl onafhankelijk?

  Ja, Webhosters.nl is een onafhankelijke website, wij bieden een platform waar hosting bedrijven hun diensten kunnen etaleren en gebruikers ervaringen kunnen bekijken en delen. We bieden hosting bedrijven de mogelijkheid te adverteren door middel van banners en actieaanbiedingen maar dit heeft nooit invloed op de posities en ervaringen die geplaatst worden. Wij zijn onderdeel van ReferMedia B.V. en wij zijn gespecialiseerd in het bouwen van vergelijkingswebsites, wij bieden zelf ook géén webhosting aan.
 • Is Webhosters.nl gratis te gebruiken?

  Voor zowel bezoekers van Webhosters.nl als voor webhosting bedrijven zijn wij als platform gratis te gebruiken. Op deze manier zorgen we voor een grote dekking van de hosting bedrijven in Nederland, ook kleine startende hosting bedrijven kunnen zo gratis hun dienst op Webhosters.nl plaatsen en gevonden worden.
 • Zijn de reviews echt?

  De ervaringen op Webhosters.nl worden door gebruikers gedeeld. Om te voorkomen dat er nep reviews tussen zitten doen wij steekproefsgewijs onderzoek en verifieren wij deze op echtheid. Gezien de grote aantallen is het voor ons helaas onmogelijk elke ervaring handmatig te controleren.
 • De prijzen op Webhosters.nl lijken niet te kloppen, hoe kan dat?

  Soms wijken de prijzen op Webhosters.nl af van de tarieven die het hosting bedrijf zelf weergeeft, dit kan meerdere oorzaken hebben. Zo tonen wij namelijk altijd het standaard maandtarief en vermelden los daarvan een eventueel aanwezige korting. Hosting bedrijven tonen regelmatig het tijdelijke actietarief, pas in de kleine lettertjes vind je dan wat je na de actieperiode betaalt. Het verschil kan ook zitten in of de prijzen inclusief of exclusief BTW worden getoond. Tenslotte kan het ook nog zo zijn dat het hosting bedrijf de prijzen heeft gewijzigd maar dit nog niet aan Webhosters.nl heeft doorgegeven.
 • Hoe werkt de Vergelijker op Webhosters.nl?

  De vergelijker van Webhosters biedt de mogelijkheid te zoeken en te filteren in de honderden hosting pakketten. Hier worden dus niet zozeer de hosting bedrijven vergeleken als wel de webhosting pakketten. Vervolgens kunnen de filters aan de linker kant worden ingesteld en aangepast om een geschikt pakket te vinden. Wanneer er een geschikt pakket is gevonden kan hier meer informatie over worden gelezen of doorgeklikt worden naar de website van het bedrijf om daar het pakket te bestellen. Via Webhosters.nl kunnen pakketten worden vergeleken, het daadwerkelijke bestellen gebeurt altijd op de pagina van de webhosting bedrijven zelf.
 • Hoe wordt de Aanbevolen lijst bepaald?

  In de vergelijker van Webhosters worden hosting pakketten standaard in een 'aanbevolen' volgorde getoond. Deze aanbevolen volgorde volgt automatisch uit een algoritme dat voor Webhosters.nl is geschreven. In dit algoritme is weging gegeven aan verschillende aspecten van de pakketten zoals de prijs, het aantal beoordelingen en de hoogte van de beoordeling. Gezamenlijk komt hier een resultaat uit wat gebruikt wordt voor de aanbevolen volgorde. Het is tevens mogelijk de volgorde aan te passen en te sorteren op prijs of waardering.

Webhosting

 • Lijkt alle hosting niet op elkaar?

  Webhosting pakketten lijken inderdaad soms op elkaar. Echter de verschillen zijn wel van groot belang, zo kun je bij sommige hosting bedrijven enkel Wordpress installeren of juist alleen Magento, dit is belangrijk om vooraf te weten. Ook zijn sommige bedrijven niet telefonisch bereikbaar en andere juist zelfs in het weekend. Ook kan het cruciaal zijn of je een datacenter in de VS of juist in Nederland gebruikt. Al deze verschillen en nog veel meer details maken we zo goed mogelijk inzichtelijk in onze vergelijker.
 • Waarom zou ik overstappen van webhosting?

  Meestal stappen klanten over naar een ander hosting bedrijf omdat zij ontevreden zijn over ofwel de service van het hosting bedrijf of de kwaliteit van de hosting zelf. Ook kan het een goede reden zijn om een goedkopere hosting aanbieder te zoeken.
 • Is het verhuizen van mijn website lastig?

  Het verhuizen van een website kan even wat gedoe geven. Indien je technische kennis hebt kun je dit zelf doen met behulp van online handleidingen. Echter vaak is het ook mogelijk het nieuwe hosting bedrijf waar je naar toe wil verhuizen om hulp te vragen. Zij kunnen de verhuizing dan ondersteunen of zelfs volledig uitvoeren (gratis of tegen betaling afhankelijk van het bedrijf).
 • Waarom is de hosting duurder dan het lijkt?

  Vaak blijkt tijdens de bestelling van webhosting dat het totaal toch duurder is dan in eerste instantie was verwacht. Dit komt omdat hosting bedrijven erg veel met aanbiedingen werken. Zo is vaak het eerste jaar het maandtarief van de hosting lager of is het domeinnaam 1 maand of zelfs 1 jaar gratis. Ook wordt er nog te vaak een tarief exclusief BTW weer gegeven, dit is niet toegestaan als het bedrijf zich ook op particulieren richt maar gebeurt helaas nog wel. Wij proberen in onze overzichten daarom altijd de daadwerkelijke prijzen weer te geven en aanbiedingen los te vermelden.
 • Wat is een normale prijs voor webhosting?

  De prijs hangt sterk af van het soort hosting dat je zoekt. Voor standaard gedeelde hosting (shared hosting) betaal je gemiddeld tussen de 5 en 10 euro per maand. Wie echter een VPS zoekt om een grote Magento webwinkel te hosten kan zo op 50 tot 100 euro per maand uitkomen. Er zijn ook budget aanbieders die voor minder dan enkele euro's per maand hosting pakketten aanbieden, dit kan goed zijn wat je zoekt. Houdt er echter rekening mee dat deze bedrijven ergens op moeten besparen en je dus vaak minder klantenservice krijgt aangezien persoonlijke support erg duur is.
 • Waarop moet ik letten bij het kiezen van webhosting?

  Je kunt op tal van onderdelen letten wanneer je webhosting vergelijkt, we helpen je alvast op weg door de belangrijkste (meest voorkomende) punten te benoemen. Klantenservice is een erg belangrijk onderdeel bij webhosting maar wordt in eerste instantie nogal eens onderschat door nieuwe gebruikers. Bedenk vooraf goed of je bijvoorbeeld Engelstalige of Nederlandstalige klantenservice wil. Ook zijn er veel bedrijven die géén telefonische ondersteuning bieden en waar je dus enkel een online ticket kunt aanmaken. Snelheid en stabiliteit van de servers is een tweede punt. Ook deze is helaas lastig exact te vergelijken aangezien dit zelfs binnen één hosting bedrijf enorm kan verschillen (denk aan een volle server en een lege server). Toch is het vaak een reden dat klanten tevreden dan wel ontevreden over hun hosting aanbieder zijn. Probeer goed in de ervaringen van mensen te achterhalen hoe zij de snelheid en stabiliteit ervaren.

Website Algemeen

 • Ik wil een website, waar begin ik?

  De eerste stap van een website is het kiezen van een domeinnaam in combinatie met het selecteren van de juiste webhosting. Bij het bedenken van een eigen domeinnaam kunnen we je niet helpen maar bij de keuze voor webhosting ben je op deze website op het juiste adres.
 • Wat hebben website en webhosting met elkaar te maken?

  Een website wordt geïnstalleerd op een computer (server), dit is de hosting. Niet elke website kan zomaar op elke server staan, het is dus belangrijk om website en webhosting goed op elkaar af te stemmen. Er zijn zelfs hosting bedrijven die enkel de mogelijkheid bieden om Magento te installeren of juist enkel maar Wordpress, indien je dit niet vooraf weet wordt je beperkt in de mogelijkheden.
 • Heb ik een database nodig voor mijn website?

  Het is mogelijk een website te maken zonder database, een statische HTML pagina heeft géén database nodig om correct te werken. Bedenk hierbij wel goed dat je zonder database géén CMS kunt gebruiken, dus een website op basis van bijvoorbeeld Wordpress of Joomla zonder database is niet mogelijk.
 • Welke PHP versie moet ik kiezen?

  Wanneer je in 2017 een website maakt raden we je aan om PHP 7 of PHP 7.1 te kiezen. De oudere versies zoals PHP 5.5 en PHP 5.6 worden namelijk minder goed en minder lang ondersteund. Zo eindigt de beveiligingsupdates voor PHP 5.6 en PHP 7 in dec 2018 terwijl PHP 7.1 tot en met eind 2019 updates krijgt. PHP 7 en 7.1 zijn daarbij ook nog sneller dan de oudere versies.
 • Waarom maakt het uit waar mijn datacenter staat?

  In het datacenter staat de server waar de website op wordt geslagen en waar vanuit deze wordt geladen. Er zijn twee argumenten om de locatie en het land waarin het datacenter staat in overweging te nemen. Allereerst is een locatie dichterbij de doelgroep beter, wanneer je de website richt op Duitse bezoekers en de server in de Verenigde Staten staat zal de laadtijd van de website vaak iets langer zijn. Een tweede argument is de juridische kant, data die in een land staat valt ook onder de juridische regelgeving van dat specifieke land. Het bekende voorbeeld hiervan is dat de Amerikaanse overheid data opeist onder het mom van de Patriot Act. Dit kunnen ze lastig doen als de data niet daadwerkelijk in de Verenigde Staten staat.

Wordpress

 • Kan ik bij elk hosting bedrijf een WordPress website maken?

  Bij bijna alle webhosting bedrijven is het mogelijk om Wordpress te installeren. Het grootste verschil zit met name in hoe makkelijk dit gaat, vaak is er een installatie script aanwezig waardoor je Wordpress met één klik installeert. Indien dit niet zo is kan er bijna altijd handmatig Wordpress worden geïnstalleerd. De hosting bedrijven die wij onder 'Wordpress Hosting' plaatsen bieden automatische installatie en hebben vaak goede hardware en software specificaties voor Wordpress.
 • Is WordPress voor mij geschikt?

  Wordpress is een erg gebruiksvriendelijk en handig systeem waarmee verschillende soorten websites gemaakt kunnen worden. Voor de meeste type websites zoals blog/zakelijk/nieuws/statisch/persoonlijk kan prima Wordpress gebruikt worden. Met name voor webwinkels is Wordpress minder geschikt en ook voor enorm grote websites denk aan duizenden zakelijke gebruikers zijn andere oplossingen aan te raden.