Beste Webhosting / Webhosting Algemeen

Waarop moet ik letten bij het kiezen van webhosting?

Kiezen Webhosting

Een webhosting provider kiezen is een van de eerste dingen waar je tegenaan loopt wanneer je een website wilt maken. Of je nu een e-commerce website of een blogpagina online wilt zetten, het hebben van een webhost is vereist.

Met zoveel opties op internet is het echter moeilijk kiezen. Naast zorgen over het web-ontwerp en de inhoud, kunnen degenen die een website willen beginnen in de war raken en zelfs achterdochtig worden over welk bedrijf ze moeten kiezen om hun pagina toe te vertrouwen.

Het is noodzakelijk om de verschillen tussen de verschillende diensten te evalueren en welke biedt wat je zoekt, rekening houdend met jouw doel.

Let hier op bij het kiezen van een webhost

Hieronder zullen wij 5 factoren plaatsen die handig zijn om op te letten bij het kiezen van webhosting.

#1 Goede klantenservice

Klantenservice is een sleutelfactor voor veel gebruikers en de beschikbaarheid van de provider om u te helpen kan het verschil zijn tussen een snel opgeloste crisis of een website die enkele uren offline is.

Hierbij kan het ook van belang zijn om te kijken of de gekozen provider een Nederlands bedrijf is of niet. Als je in het Nederlands klantenservice wilt ontvangen is het belangrijk een Nederlandse provider te kiezen.

#2 Snelle laadsnelheid

Als je al iets afweet van SEO, dan weet je dat Google altijd prioriteit zal geven aan de pagina’s die sneller laden omdat die de beste ervaring aan de gebruikers biedt.

Controleer dus of de hostingservice die je inhuurt een goede laadsnelheid biedt. Het is de moeite waard om te onthouden dat het in theorie misschien een onbeduidend verschil lijkt, maar in de praktijk is het het verschil tussen een gebruiker die actief je inhoud blijft gebruiken of geïrriteerd is door de vertraging en je pagina verlaat.

#3 Beschikbare opslagruimte

Afhankelijk van het doel van je website heb je veel of weinig opslagruimte nodig voor de bestanden die je eraan toevoegt. Ongeacht wat jouw geval is, het is altijd aan te raden om de service in te huren die het beste bij je behoefte past.

Als je veel ruimte nodig hebt, zorg er dan voor dat het hostingbedrijf de hoeveelheid beidt die je nodig hebt om te voorkomen dat het geheugen vol raakt. Of, als je weinig nodig hebt, kies voor een goedkoper abonnement en bespaar geld dat je zou betalen voor onnodige ruimte.

#4 Geen dataverkeer limieten

Sommige hosting providers hebben een maandelijkse limiet op de dataverkeer. In de praktijk betekent dit dat de server na een bepaalde hoeveelheid toegang een extra vergoeding in rekening brengt voor ‘extra bezoekers’ of stopt met het weergeven van uw website.

Let daarom altijd goed op de informatie van bedrijven en kies met voorkeur de webhosting provider die ofwel heel veel dataverkeer aanbieden of onbeperkte dataverkeer.

#5 Goede prijs

De prijs zou niet per se leidend moeten zijn bij je keuze van een ideale service, maar het kan helpen om de beslissing gemakkelijker te maken. Een service die goedkoper is, is geen garantie dat deze slecht is, net zoals duurder zijn geen garantie biedt voor een hoogwaardige aanbieder.

Begrijp precies wat voor soort behoefte u heeft en zoek naar een plan dat jouw behoefte in evenwicht houdt met je portemonnee.

Daarnaast bieden veel hosting providers kortingen aan afhankelijk van de periode die je kiest om te huren. Over het algemeen geldt: hoe langer de gebruikstijd,  hoe lager de uiteindelijke prijs die je betaalt.

Bekijk hier wat een ‘normale’ prijs is voor hosting. 

Vergelijk hier de prijs bij verschillende hosting aanbieders: Hosting Vergelijken

STRATO_banner_Webhosters
‹ Terug naar veelgestelde vragen