Beste Webhosting / Webhosting Algemeen

Wat is Reseller hosting?

reseller hosting

Binnen de website hosting komt de term Reseller of Reseller hosting vaak naar voren. Het kan in eenvoudige bewoordingen gezien worden als een hostingservice waarbij jij, de reseller, je diensten aan je klanten verhuurt en op deze manier winst maakt. Deze webhostingservices omvatten bandbreedte, CPU, opslagruimte, RAM, enz.

Je kan net zo veel klanten hebben als je wilt zolang je maar genoeg serverruimte en bronnen gekocht hebt.

Wanneer maak je gebruik van Reseller hosting?

Als je een webontwikkelaar bent of ontwerper bent, is het heel logisch om een webhostingbedrijf te hebben. Wanneer iemand een website wil, met uitzondering van technische startups of websiteveteranen, hebben ze de neiging om eerst contact op te nemen met een webontwikkelaar of een ontwerper.

Normaal gesproken wanneer een ontwerper een opdracht krijgt, ontwerpen ze een website volgens de vereisten en leiden ze de klant door naar een webhostingbedrijf. Als je echter een eigen webhostingservice hebt, hoef je die klant niet weg te sturen. Je kunt de website ook voor hen hosten, wat de winst zal vergroten.

Voorbeeld: Stel dat je al een webontwikkelings- of ontwerpbureau hebt, dan kan het toevoegen van een webhostingservice aan je servicepakket je online bedrijf veranderen in een one-stop-shop voor het opzetten van een website.

Veel hosting bedrijven lijken jou webhosting aan te bieden maar in de realiteit zijn veel ‘webhosts’ in werkelijkheid resellers. Dit hoeft helemaal niet nadelig te zijn, maar let hierop mocht je dit niet willen bij het afsluiten van een hosting pakket.

Voor- en nadelen Reseller hosting

VoordelenNadelen
Lage investeringskostenVerantwoordelijk voor de ondersteuning van de eindgebruiker
Beheermogelijkheden via de control panel
Meestal volledig White-label
Weinig tot geen onderhoud aan de webserver
Webhosting aanbieden zonder veel technische kennis

Voordelen

Lage investeringskosten

Omdat je geen grote infrastructuurkosten hebt kan je de initiële kosten laag houden. Je hoeft geen servers te kopen of expertise in te huren om je servers in eerste instantie in te stellen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over hardwarestoringen of mensen betalen om de servers te onderhouden. Alles wat je nodig hebt, wordt geleverd door het hostingbedrijf. 

Het enige wat je aan kapitaal nodig hebt, is voor het huren van de serverruimte. Reseller Hosting-abonnementen zijn tegenwoordig ongelooflijk eenvoudig op te schalen, wat betekent dat je kunt beginnen met een eenvoudig, goedkoop Reseller Hosting-abonnement en naarmate je bedrijf groeit, kan je de serverbronnen opschalen. Deze mogelijkheid om op te schalen zorgt ervoor dat je altijd het absolute minimum betaalt als het gaat om de kosten van Reseller hosting.

Beheermogelijkheden via de control panel

Een reseller hosting control panel, inbegrepen in een reseller hosting pakket, is een online web-based applicatie waarmee je eenvoudig je reseller hosting account kan beheren. Websitebeheer software biedt een control panel voor reseller-hosting met de mogelijkheid om vrijwel elk facet van je reseller-hostingaccount in realtime te beheren en aan te passen.

De administratieve functies die je met je control panel kunt uitvoeren, zijn onder meer het instellen van e-mailaccounts, het maken van subdomeinen, het beheren van FTP-clients, het toevoegen van databases en meer voor jou en je klanten.

Meestal volledig White-label

White label reseller hosting is een manier van reseller hosting waarbij de hostingprovider ervoor zorgt dat je de hosting aan kan bieden met jouw bedrijfsnaam, zonder dat de klant kan zien van wie jij de reseller hosting afneemt. De naam van de originele hostingaanbieder is dus niet zichtbaar.

White label reseller hosting biedt duidelijkheid voor jouw klant.

Weinig tot geen onderhoud aan de webserver

Feitelijk beheer je met een reseller hosting pakket eigenlijk een dedicated server zonder de lasten van het runnen van een server. Alle technische support blijft in handen van de eigenaar van de server.

Webhosting aanbieden zonder veel technische kennis

Doordat het onderhouden van de server in de handen blijft van de webhost provider heb je hebt dus weinig tot geen technische kennis nodig om een reseller pakket af te sluiten.

Nadelen

Verantwoordelijk voor de ondersteuning van je eindgebruiker

Uiteindelijk ben jij de eindverantwoordelijke voor de nodige ondersteuning bij je klant. Mocht er zich een probleem voordoen bij een klant, dan ben jij degene die zal moeten zorgen voor een oplossing. Hiervoor zal contact met de hosting provider nodig zijn en is het dus belangrijk dat het contact goed verloopt om een goede relatie te behouden met je klant.

Webhost providers op onze site die Reseller Hosting pakketten aanbieden

OptiesKosten
VersioVanaf €7,99 per maand
HoastedVanaf €19,95 per maand
VimexxVanaf €2,45 per maand
NeostradaVanaf €2,99 per maand
mijn.hostVanaf €2,99 per maand
AntagonistVanaf €19,95 per maand
STRATO_banner_Webhosters
‹ Terug naar veelgestelde vragen