Beste Webhosting / Richtlijnen

Richtlijnen

Review Plaatsen

Wanneer u een review plaatst op Webhosters.nl willen wij u graag wijzen op de volgende richtlijnen:

Wij zien graag dat een review:

 • 100% eerlijk is. (alleen maar 100% positief of alleen maar 100% negatief is vaak wat kort door de bocht)
 • plus- en minpunten bevat.
 • details bevat.

Een review wordt afgekeurd wanneer deze:

 • Grove/kwetsende taal bevat.
 • Links bevat.
 • Zeer duidelijk AI geschreven content bevat.
 • Dubbel (of meer) keer geschreven is over dezelfde host.
 • Onjuist is.
 • Persoonsgegevens of andere gevoelige informatie bevat.

Wij verzamelen op Webhosters.nl reviews die enerzijds worden geplaatst door consumenten / gebruikers van webhosting die op onze site terecht komen en anderzijds consumenten / gebruikers die worden doorgestuurd door de bedrijven naar onze website. Dit kan via e-mails, klantcontact of via de website zelf. Veel hosting sites hebben een ‘widget’ van ons op de site staan met het aantal reviews en de huidige rating.

In dit blog vind je ook meer informatie over hoe de scores en de gemiddelde ratings op webhosters.nl tot stand komen.

Wij controleren de reviews op echtheid, dit doen wij voornamelijk door de opvallendste fouten er tussenuit te pakken. Ons systeem kan herkennen als er reacties van één enkele IP binnen komt of als er ineens veel positieve reacties binnen komen vanuit één adres. Dit monitoren wij en hier handelen wij ook naar. Ook moet elke review komen vanuit een geconfirmeerd e-mail adres.

Wij behandelen zowel negatieve als positieve reviews volledig gelijk. Er is een reactie mogelijkheid van partijen die met ons samenwerken maar absoluut geen enkele mogelijkheid om negatieve reviews tegen te houden.

Webhosters bestaat al 20 jaar en staat juist bekend om deze openheid en dus ook deze negatieve reviews die ook vaak bij hosting bedrijven geplaatst worden. Wij proberen reviews direct te plaatsen, echter is dit afhankelijk van de e-mail confirmatie van degene die de review achter laat.

Op Webhosters.nl zijn er samenwerkingen actief, wij werken met zo’n 40 webhosting bedrijven samen via een abonnement met daarbij enkele extra banner & exposure mogelijkheden. Deze hosting bedrijven hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een reactie achter te laten op een review en kunnen meer hostingpakketten laten zien. Verder kunnen deze hosters hun profiel wat meer exposure geven op de site en de vergelijker.

Ook zijn er enkele advertentie en banner posities die duidelijk zijn aangegeven via de ‘advertentie’ tag of als banner herkenbaar zijn als reclame. Deze samenwerkingen hebben geen enkele invloed op de reviews die wij al dan niet doorlaten.

Reviews van de partijen op onze website kunnen door de webhosting bedrijven zelf gestimuleerd zijn, het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een webhoster iets aanbiedt om reacties achter laten of waardebonnen verloot onder partijen die recensies achterlaten. Wij stimuleren dit echter nooit en ontmoedigen onze partners om dit actief te doen.

Ook ontmoedigen wij onze hosting providers om selectief klanten door te sturen. Iedereen is gebaat bij eerlijke reviews en wij doen er alles aan om dit de realiteit te maken. Wij laten het niet toe dat de hosting providers op onze site ‘de toon of strekking’ van een review stimuleren. Als dit het geval is of hier vermoeden van is treden wij in contact met het desbetreffende hosting bedrijf. Heb je een voorbeeld hiervan? Stuur dan een mail via ons contactformulier.

Richtlijnen rondom reviews veranderen, hele oude reviews kunnen zijn geplaatst toen er andere regels waren. Let altijd op dit soort zaken als je jouw aankoop laat beïnvloeden door online reviews. Webhosters.nl bestaat al 20 jaar toen geocities nog werd gebruikt om een website te starten en Facebook nog niet bestond. Ook webhosting was toen nog een ander soort dienst dan dat het vandaag de dag is

Meer over hoe Webhosters.nl omgaat met Reviews:

 • Webhosters.nl stelt gebruikers in staat een review achter te laten. Hierbij kunnen zij via een Webhosting bedrijf worden doorverwezen of zelf op onze pagina terechtkomen.
 • Elke review moet vervolgens worden bevestigd door het bevestigen van het ingevulde email adres. Dit gebeurt automatisch en vereist het klikken op een bevestigingslink door de schrijver van de review. Hierbij wordt IP-adres en email adres opgeslagen.
 • Schrijvers van een review gaan akkoord met ons Privacybeleid.
 • Negatieve en positieve reviews worden 100% gelijk behandeld. Er is dan ook géén wachttijd voor negatieve ervaringen.
 • Een review kan worden afgekeurd als deze te weinig informatie bevat (bijvoorbeeld minder dan 10 woorden).
 • Reviews worden gelijk geplaatst nadat de gebruiker deze heeft bevestigd.
 • Er zijn bedrijven die het schrijven van reviews stimuleren door klanten een vorm van beloning aan te bieden. Wij verwachten van deze bedrijven altijd dat dit onbevooroordeeld gebeurd.
 • De volgorde van de reviews op Webhosters.nl is standaard op basis van datum (meest recente review boven), gebruikers kunnen zelf andere varianten van sortering kiezen.
 • De totaal score is een gemiddelde van alle review scores, recentere reviews tellen wel zwaarder.
 • Reviews worden verwijderd als ze tegen de richtijnen in gaan.
 • In de score ‘Laatste 12 maanden’ wordt de gemiddelde score getoond van reviews die in de afgelopen 12 maanden zijn geplaatst.
 • Deze richtlijnen vormen een belangrijke basis voor het beoordelen en behandelen van reviews, de uiteindelijke behandeling is altijd aan de redactie van Webhosters.nl.
 • Klachten over een review kunnen worden gemeld via de Klachtenprocedure.