Beste Webhosting / Webhosting Algemeen

Wat is Dataverkeer en hoeveel heb ik nodig?

Dataverkeer

Dataverkeer wordt door je webhoster aangeboden in een hostingpakket. Het is eigenlijk niks minder dan het aantal GB (of KB, MB, TB, etc) dat er verbruikt wordt door het bezoeken van jouw website.

Deze data kan op verschillende manieren verbruikt worden, denk bijvoorbeeld aan het versturen van een e-mail of het laden van een afbeelding.

Hoe meer jouw website bezocht wordt, des te meer data jouw website verbruikt.

Je kan het ook zo bekijken. Als ik een afbeelding van 1 MB op een pagina plaats en deze wordt 1000 keer bezocht, dan wordt er in dit geval 1000 MB (of 1 GB) aan dataverkeer verbruikt.

Hoeveel dataverkeer heb ik nodig?

In het algemeen hoef je je over dataverkeer niet veel zorgen te maken, het is belangrijker om te kijken naar de oplagruimte/schijfruimte.

Vaak staan de opslagruimte en het dataverkeer goed met elkaar in balans. Sluit je een abonnement af bij een hosting provider waarbij 5 GB aan opslagruimte zit, dan zit hier vaak al meer dan genoeg dataverkeer bij inbegrepen (zie afbeelding hieronder).

dataverkeer

Hoe groter het hosting pakket (op basis van schijfruimte) is hoe meer ruimte er is voor aanvullend dataverkeer.

De meeste hosting providers bieden in de grotere pakketten onbeperkt dataverkeer aan. Dit houdt in dat gebruikers van je website onbeperkt data mogen verbruiken en dat jij als website beheerder je geen zorgen hoeft te maken dat je over de limiet heen gaat. In deze gevallen wordt er gebruik gemaakt van een ‘fair use policy’

Een ‘fair use policy’ laat zich vertalen als ‘redelijk gebruik’. Dit houdt in dat hosting providers het recht behouden om klanten aan te spreken op het buitensporig gebruik van diensten. In dit geval gebruik van dataverkeer.

STRATO_banner_Webhosters
‹ Terug naar veelgestelde vragen