Beste Webhosting / Webhosting Algemeen

Wat is een Database en heb ik deze nodig?

database

Een database is een digitale plek waar alle gegevens die zich bevinden op een website opgeslagen zitten. Eigenlijk is het niets anders dan een enorme kast waar allerlei informatie in opgeslagen zit. Wil je bepaalde informatie uit deze kast halen, dan kijk je eerst op een bepaalde plank, vanaf daar zoek je verder tot je jouw gewenste informatie gevonden hebt.

Heb ik een database nodig?

Het is mogelijk een website te maken zonder database, een statische HTML pagina heeft dit niet nodig om correct te werken. Bedenk hierbij wel goed dat je zonder géén CMS kunt gebruiken, dus een website op basis van bijvoorbeeld WordPress of Joomla zonder database is niet mogelijk.

Daarnaast is het hebben van een database voor een dynamische website van belang. Het houdt je gegevens gestructureerd en georganiseerd op een plek waar je het in een handomdraai op kan vragen en zorgt ervoor dat statistieken van de gebruikers van je website opgeslagen kunnen worden.

Heb jij een WordPress of Joomla website die erg dynamisch is en waarbij constant informatie toegevoegd wordt of veranderd, dan is een database voor jouw website vereist.

Bij vrijwel elk hostingpakket zit tegenwoordig de MySQL database inbegrepen. Lees meer over MySQL: MySQL.

Voordelen

  • Gegevens worden makkelijk opgeslagen.
  • Brengt overzicht en structuur in ingewikkelde data.

Een database is vrijwel noodzakelijk bij grotere websites.

Nadelen

  • Kan een website traag maken wanneer je veel databases of één hele grote database hebt.
STRATO_banner_Webhosters
‹ Terug naar veelgestelde vragen