Wat is MySQL?

Wat is MYSQL

Wat is MySQL?

Een Zweeds bedrijf genaamd MySQL AB ontwikkelde MySQL oorspronkelijk in 1994. Het Amerikaanse technologiebedrijf Sun Microsystems nam vervolgens het volledige eigendom over toen ze MySQL AB in 2008 kochten. De Amerikaanse technologiegigant Oracle nam in 2010 Sun Microsystems zelf over en MySQL is sindsdien praktisch eigendom van Oracle. Tot zover de geschiedenis. Nu over naar wat MySQL voor jou kan betekenen.

Met betrekking tot de algemene definitie is MySQL een open source relationeel databasebeheersysteem (RDBMS) met een client-servermodel. RDBMS is een software of service die wordt gebruikt om databases te maken en te beheren op basis van een relationeel model.

MYSQL Werkt ook zeer goed samen met WordPress [1]

Hoe werkt MySQL?

Een of meer apparaten (clients) maken via een specifiek netwerk verbinding met een server. Elke klant kan een verzoek indienen vanuit de grafische gebruikersinterface (GUI) op zijn scherm en de server zal de gewenste uitvoer produceren, zolang beide partijen de instructie begrijpen. Zonder al te technisch te worden, zijn de belangrijkste processen die plaatsvinden in een MySQL-omgeving hetzelfde, namelijk:

• Dit database beheersysteem creëert een database voor het opslaan en manipuleren van gegevens, waarbij de relatie van elke tabel wordt gedefinieerd.
  • Klanten kunnen verzoeken doen door specifieke SQL-instructies in MySQL te typen.
  • De servertoepassing reageert met de gevraagde informatie en deze verschijnt aan de kant van de klant.

De Populariteit van deze database software

MySQL is inderdaad niet het enige (R)DBMS op de markt, maar het is een van de meest populaire en slechts de tweede na Oracle Database wanneer het wordt gescoord met behulp van kritische parameters zoals het aantal vermeldingen in zoekresultaten, professionele profielen op LinkedIn en frequentie van technische discussies op internetfora. Het feit dat veel grote techreuzen erop vertrouwen, verstevigt de welverdiende positie verder. MySQL is gewoon een industrie standaard geworden.

Elke hosting partij (server) heeft eigen MySQL settings die je kan beheren via het beheerders dashboard. De opties van MySQL zijn in de praktijk geen reden om voor een host te kiezen, het zijn absoluut niet de belangrijkste eigenschappen.