WordPress hosting vergelijken
Veel hostingbedrijven bieden hostingpakketten aan die geschikt zijn voor WordPress websites. Zo kun je met één druk op de knop WordPress installeren en kun je automatische updates van plugins en thema’s uit laten voeren. Op deze pagina zetten we de top hostingbedrijven op een rij die interessant zijn als je van plan bent om een WordPress website te lanceren. Zelf kan je deze hosts vervolgens vergelijken op dat wat jij belangrijk vindt!
Of direct naar
Vergelijk zelf onze top 10 WordPress hosts
Bij Yourhosting is er een sterke focus op WordPress websites. Met de speicale WordPress hosting pakketten kun je razendsnel een website lanceren. Sterker nog: met WordPress Smart Start, wordt er een complete website voor je gemaakt.
Cloud86 biedt met haar WordPress hostingpakketten standaard automatische updates en een one-click installatie. Extra handig is de mogelijkheid om WordPress websites te kunnen clonen: dit kan interessant zijn als je van plan bent om je website internationaal uit te rollen.
Bij Kinsta kennen ze eigenlijk alleen maar WordPress-hosting. Een van de beloftes van Kinsta is een snelle WordPress website. Bij deze hostingpartij geniet je standaard van één klik installatie. regelmatige backups en automatische updates van plugins.
Bij STRATO zijn de WordPress hosting pakketten opvallend laag geprijsd. Laagdrempelig starten met een kleine WordPress site en niet teveel betalen, dan ben je hier aan het juiste adres. Sinds kort biedt STRATO ook de ondersteuning van AI voor het realiseren van WordPress webistes.
Vergelijk WordPress-websites met onze data
Als we kijken naar de aspecten die belangrijk zijn bij hostingpakketten voor het lanceren van een website, komen we vaak bij de standaard zaken uit. Op onze site kun je meer informatie vinden.
- De ratings: Aan de rechterkant van elke host zie je een rating staan, gebaseerd op beoordelingen van echte gebruikers en reviews op onze site. Als de rating goed is, ben je meestal veilig bij deze host.
- One-click-installatie: Een eenvoudig installatieproces waarmee je met één klik WordPress kunt installeren op je nieuwe hostingomgeving. Als een host deze optie biedt, hebben wij dit bij de host aangegeven.
- Prijzen, prijsklassen en kosten voor WordPress-hosting: Wanneer je de hosts bij ons uitklapt, zie je direct de kosten van een minimaal WordPress-hostingpakket en een domeinnaam. Dit geeft je inzicht in wat je zult betalen voor een WordPress-installatie bij deze hosts.
- Snelheid: Belangrijk voor je bezoekers en ook voor de vindbaarheid van je WordPress-website. Ben je benieuwd naar de snelste hostingbedrijven op dit moment? Bekijk dan ook ons snelheidsonderzoek van webhosts.
Er zijn natuurlijk nog meer factoren die belangrijk zijn. Als je ervaring hebt met WordPress, merk je al snel dat een goed hostingbedrijf automatisch ook een goede WordPress-host is. Klap alle hosts uit om meer up-to-date informatie te vinden.
Weinig technische kennis en wil je gewoon snel een WordPress site lanceren? Dan is Site.nl een interessante optie: de gebruiksvriendelijke klantenomgeving maakt het lanceren van een WordPress website kinderspel.
Bij Mijn.host kun je een speciaal WordPress-pakket aanschaffen. Naast de one-click installatie (waar je ook van geniet bij een normaal hostingpakket) is hier sprake van dagelijkse back-ups en automatische WordPress updates.
Ben je op zoek naar een alternatieve hostingpartij voor het hosten van je WordPress website? Dan is Junda interessant: wanneer je daar WordPress hosting aanschaft wordt de verhuizing van je website uit handen genomen. Gratis en voor niets.
Hostinger is een van de voorlopers op het gebied van AI tools met betrekking tot webhosting. Bij Hostinger kun je met behulp van AI een complete WordPress website laten maken. Gratis ingebrepen bij een WordPress hostingpakket.
Geschikt voor WordPress vs. Managed WordPress hosting
De hostingbedrijven die we uitlichten op deze pagina zijn geschikt voor het lanceren van WordPress websites. Zo is er vaak standaard sprake van een één klik WordPress-installatie en kun je updates en backups vanuit het klantensysteem regelen voor je WordPress-sites.
Echter zijn er ook hostingbedrijven die pakketten aanbieden waarbij je nog meer ondersteuning mag verwachten. In dat geval gaat het om ‘Managed WordPress hosting’. Hierbij is er bijvoorbeeld sprake van actieve monitoring van updates en beveiligingsissues. Klinkt dit als muziek in je oren, dan kun je hier Managed WordPress hosting vergelijken.
Bij Xel is je WordPress website snel in de lucht. Maar wat deze hostingpartij interessant maakt is dat deze een gratis WordPress hulplijn heeft. Heb je specifieke vragen over WordPress of loop je vast? Dan kun je de hulp van de specialisten van Xel inschakelen. Handig als je weinig technische kennis hebt.
Bij TransIP zijn er verschillende hostingpakketten voor WordPress beschikbaar. Opvallend zij de enorme uitbreidingsmogelijkheden, waarmee het een geschikte keuze is voor de wat grotere WordPress websites.
Let hier nog even op als je voor WordPress hosting kiest
Via webhosters.nl is het eenvoudig te vergelijken op basis van reviews. Verder kun je via onze awards kijken naar bedrijven die goed scoren op snelheid, en op prijs. Verder even opletten dat je niet in allerlei up-sells terecht komt.
Voor minder dan €5 per maand kun je in Nederland vaak al een erg goed pakket krijgen waarop je een WordPress site kan hosten. Bekijk van te voren dus ook goed de ‘extra’s’ die je voorgeschoteld krijgt. Eigenlijk moet alles standaard in een basispakket zitten.
- Voor iedere beginner met WordPress zouden wij aanraden om voor een one-click-install en dus WordPress hosting pakket te gaan. Ook omdat je er vaak toch wat support bij krijgt, die is in ieder geval gericht op WordPress gebruikers. Het one-click-install gebeuren maakt het allemaal ‘iets’ makkelijker. Voor de eerste keren wel zo handig. En als je begint wil je niet direct overladen worden met alle opties, maar moet het simpel.
- Voor meer ervaren WordPress gebruikers (3e tot 10e keer een WordPress website) zouden wij WordPress hosting afraden en zouden wij gaan voor een klein losstaand shared hosting pakketje. Het enige wat je ‘echt’ nodig hebt bij handmatige installatie voor WordPress is een database, dat zit in elk hosting pakket.
- Voor ervaren / grootschaligere WordPress hosting moet je denken aan servers. Een managed VPS bijvoorbeeld. Deze heb je weer in verschillende vormen, kan je hier meer over lezen) waaraan je meerdere domeinnamen kan koppelen. Dan kan je effectief met één server al jouw websites hosten.
Zaken die er nog meer toen en je via ons makkelijk kan onderzoeken op basis van echte testresultaten:
- Welke WordPress hosting bedrijven hebben positieve beoordelingen. Bekijk onze jaarlijkse best beoordeelde webhosters analyse.
- Welke WordPress hosting bedrijven zijn snel. Bekijk ons jaarlijkse snelheidsonderzoek.
- Welke WordPress hosting bedrijven zijn op dit moment populair (kijk op onze homepage naar positieve reviews die er binnen komen en de verschillende rankings.)
- Ook kan je de focus verleggen naar goedkope hosters: Wat zijn de goedkoopste hosters?
Concluderend is de keuze dus als volgt:
- Beginner met WordPress: Neem een zo goed mogelijk hosting pakket, bekijk onze testen welke pakketten goed uit de tests komen. Bedenk of je een actieve klantenservice, support of helpdesk nodig hebt, en of je een snel WordPress hosting pakket wil. Kijk verder eens tussen de goedkope mogelijkheden van WordPress hosting pakketten.
- Ervaren WordPress gebruikers: Omzeil de WordPress pakketten en neem gewoon een ander goedkoop pakket (je hebt niet veel nodig en upgraden is makkelijk) en voor ervaren gebruikers moet je al snel op zoek naar (duurdere) Servers. Maar dan zit je met heel andere vraagstukken. (Snelheid begint dan een issue te worden)
Lukt het je met deze tips nog steeds niet om een goede WordPress hoster te vinden? Neem dan even contact met ons op!