Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Website Makers en Hosting

Blog

Website Makers en Hosting

Als je geen Wordpress wilt gebruiken maar toch snel een website live wilt hebben ben je aangewezen tot ’tools’ genaamd sitebuilders. In Nederland zijn ze in verschillende soorten en maten te verkrijgen.

Vaak wil men bij het afnemen van hosting, direct gebruik maken van een website builder. Dan hebben we het niet over WordPress of over WordPress Webhosting, maar over een tool waar men zonder enige vorm van technische kennis eenvoudig een website op live kan krijgen. Je hebt ze in alle soorten en maten, ze zijn in de kern eenvoudig in gebruik.

WordPress vs Andere Sitebuilders

WordPress is natuurlijk ook een sitebuilder, maar deze sitebuilders zijn nog vrijblijvender dan WordPress, ook kan je gewoonweg niet diep/geavanceerd werken met deze tools. Ze zijn eigenlijk meer visitekaartjes dan websites. Je kan er wel problemen mee afvangen en bezoekers snel iets mee duidelijk kunnen maken. Ideaal voor een galerie, een bakker op hoek, een school project, een stichting, een testje. etc.

Er zitten wel wat haakjes en ogen aan deze pakketten. misschien kan je het zelf spotten aan de volgende tabel. Wij zouden Webhosters niet zijn als we eens op onderzoek uitgingen wat de grootste hosting partijen op dit vlak aan te bieden hebben:

WebhosterWebsite Maker?BenamingPrijs per Maand (Laagste)Overig
TransIPNee
HostnetJaWebsite Builder € 9,50(Zitten veel limieten op)
AntagonistNee
VersioJaSitebuilder € 9,99140 Designs
BHostedJaSitebuilder € 6Aantal Limieten
YourhostingJaYourWebsite € 9,99excl. domeinnaam
MijnDomeinJaWebsiteMaker € 12Eerste jaar gratis
VimexxJaSitebuilder € 7,99180 Designs, Veel Limieten
StratoJaSitebuilder € 5Veel Limieten
Siteground (Actief in NL)Nee
CombellJaSitebuilder € 7,99Veel beperkingen
Hostinger (Actief in NL)JaAI-Website Bouwer € 5,99(Vaak korting actief)
Cloud86Nee
Mijn.HostNee
JundaNee
Site.nlJaWebsite Bouwer € 4,99Krijg je bij zilver
LeasewebNee
EsmeroJaWebsitemaker€ 5,95

Pure Website Builders

Als je kijkt bij de niet-hosters die van oorsprong meer een sitebuilder zijn dan een hosting bedrijf dan kom je uit bij de volgende bekende namen:

SitebuilderWebsite Maker?BenamingPrijs per Maand (Laagste)Overig
WeeblyJaProfessional € 14(Zitten veel limieten op)
JimdoJaWebsite Builder € 9
SquarespaceJaSitebuilder € 11Mooie designs
WixJaSitebuilder € 10Aantal Limieten
JouwwebJaYourWebsite € 8,50Zonder Reclame

Wij volgen deze markt al vele jaren en het lijkt er op dat echt iedereen bezig is met ‘het verschuiven van propositie en of het verbreden van het product’. We missen echt de focus: De producten die vervolgens op de markt komen zijn nooit hoofd prioriteit van een een partij waarbij je vaak goedkope varianten krijgt voorgeschoteld en de consument niet echt geholpen is.

Ook zijn de prijzen te hoog van deze producten. Het is veel effectiever om een goedkoop hosting pakketje af te nemen en vervolgens via wat guides op internet zelf WordPress op te zetten. Dan heb je hosting voor 1/5de van de kosten en kan je er vervolgens ook nog eens veel meer mee.

STRATO_banner_Webhosters