Beste Webhosting / Webhosting Algemeen

SEO & Webhosting: hoe werkt het?

seoEr zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het aansluiten van de onderwerpen SEO (Search Engine Optimization) & Webhosting. Deze factoren zullen wij hieronder gaan behandelen.

#1 Website laadsnelheid

De laadsnelheid van een website is een van de belangrijkste factoren bij content-SEO. De laadsnelheid van de website is afhankelijk van de snelheid van de webserver en waar deze wordt gehost. Dat wil zeggen dat de server meerdere verzoeken van verschillende gebruikers tegelijkertijd moet kunnen afhandelen.

Stel dat jouw website organisch meer verkeer van Google heeft. Als 20 tot 30 gebruikers jouw website tegelijkertijd bezoeken en meerdere pagina’s bezoeken, dan moet de website soepel laden voor alle gebruikers tegelijk. Dit kan wanneer de website wordt gehost op snelle responsieve servers.

Snelheid van de website is belangrijk voor de content-SEO. Bekijk hier de 4 beste tools om de snelheid van jouw site te testen.

#2 website-beveiliging

Aangezien het websitegebruik met de dag toeneemt, nemen ook de beveiligingsrisico’s toe. Als je een zakelijke website hebt waar online transacties moeten plaatsvinden, moet je ervoor zorgen dat de website goed beveiligd is.

Zorg ervoor dat de webserver waar je de website host, goed beveiligd is met firewalls en andere beveiligingsmaatregelen.

Een slecht beveiligde website heeft slechte invloed op de SEO

#3 server-locatie

De serverlocatie is de plaats waar jouw webserver zich bevindt. Stel dat je een zakelijke website bezit en van plan bent om het Nederlandse publiek te rangschikken en targetten. In dat geval moet je ervoor zorgen dat jouw website op die locatiegebasseerde server wordt gehost, omdat de serverlocatie een aanzienlijke invloed heeft op de SEO-ranglijst.

Het is dus belangrijk dat je de juiste webhost provider kiest om een goede ‘SEO-score’ te krijgen. In dit artikel helpen wij de juiste provider voor je te vinden: Waarop moet ik letten bij het kiezen van webhosting?

STRATO_banner_Webhosters
‹ Terug naar veelgestelde vragen