Beste Webhosting / Website Technisch

Wat is een DNS redirect

DNS-redirects, ook wel doorverwijzingen genoemd, zijn een krachtig hulpmiddel in de wereld van webhosting om verkeer van de ene URL naar de andere te leiden. Laten we eens kijken naar hoe ze werken en hoe je ze kunt implementeren.

je hebt verschillende soorten omleidingen die via DNS Draaien:

  1. CNAME-omleidingen: Een DNS-omleiding waarbij de ene domeinnaam aan de andere wordt toegewezen, bijvoorbeeld www.example.com naar www.anderdomein.com.
  2. URL-omleidingen: Omleiding van wonline traffic naar een andere URL dan oorspronkelijk gevraagd, inclusief permanente (301) en tijdelijke (302) omleidingen. D
  3. Omleidingen naar IP-adressen: Maskeert IP-adressen van servers, waardoor meerdere domeinen op één IP kunnen bestaan.
  4. Meta-vernieuwing: Meta-vernieuwing is een methode om verkeer van het ene adres naar het andere te sturen met behulp van een HTML-meta-tag. Deze tag wordt in de HTML-header van de website geplaatst en vertelt de browser om de pagina na een bepaalde tijd te vernieuwen en door te verwijzen naar een andere URL. Dit kan handig zijn bij het snel doorvoeren van wijzigingen aan een website of het heroriënteren van gebruikers naar een nieuwe locatie zonder dat ze handmatig een nieuwe URL hoeven in te voeren.

De URL omleidingen en CNAME omleidingen worden het meest gebruikt door web ontwikkelaars en SEO in combinatie met hosting.

Wat zijn DNS Redirects?

Een DNS-redirect stelt je in staat om een domeinnaam door te sturen naar een andere URL. Dit kan zowel tijdelijk als permanent worden gedaan, afhankelijk van je behoeften. Tijdelijke redirects worden vaak gebruikt voor situaties zoals onderhoud, terwijl permanente redirects handig zijn bij het migreren van websites naar een nieuwe domeinnaam.

Hoe Werkt het?

Wanneer een gebruiker een domeinnaam invoert in hun browser, vraagt de browser de DNS-servers om het IP-adres van die domeinnaam op te halen. Met een DNS-redirect worden deze verzoeken doorverwezen naar een ander IP-adres, wat resulteert in het laden van de doel-URL in plaats van de oorspronkelijke URL.

Waarom Zou je 301 en 302  Redirects Gebruiken?

DNS-redirects kunnen om verschillende redenen worden gebruikt:

  •  Tijdelijke redirects kunnen worden gebruikt om bezoekers tijdelijk naar een onderhoudspagina te leiden terwijl je aanpassingen aan je website maakt.
  • Heroriëntatie: Permanente redirects kunnen worden gebruikt om bezoekers permanent door te sturen naar een nieuwe website-URL, bijvoorbeeld bij een rebranding of website-migratie.
  • Ook veranderen pagina’s wel eens, dan kan je een 301 ( permanent ) of een 302 ( tijdelijk) toevoegen via plugins en tools. Wij gebruiken zelf vaak de WordPress plugin: Redirection. Deze koppelt de data ook aan een htaccess bestand.

Hoe Pas je DNS Redirects Toe?

Het toepassen van DNS-redirects vereist toegang tot de DNS-instellingen van je domeinnaam. Dit kan worden gedaan via het controlepaneel van je domeinregistratieprovider of via de DNS-beheerinterface van je hostingprovider. Hier kun je de juiste doorstuurinstellingen configureren, inclusief het type redirect (301 of 302) en de doel-URL. Ook kan het vanzelfsprekend via plugins of tools die op dit vlak aanpassingen kunnen maken.

Bronnen en Verder Lezen:

STRATO_banner_Webhosters
‹ Terug naar veelgestelde vragen