Beste Webhosting / Wordpress

Wat is WordPress Staging en WP Staging?

wordpress staging

In de Hosting Wereld hoor je wel vaker de term ‘staging’ voorbij komen maar er is nog wel eens verwarring over het verschil tussen WordPress staging (server staging) en WP Staging.

Met staging wordt in het algemeen een kopie van je productieomgeving (de live website) op een privéserver bedoeld. Het is een veilige plek waar je alle wijzigingen, groot of klein, die je van plan bent te implementeren kan testen. Hier kan je dus de nodige voorbereiding treffen voordat je het op je live website plaatst.

Wat is WordPress Staging?

Een (WordPress) staging-site is in wezen een kloon van je live website.

Het is een omgeving die we creëren waar we kunnen experimenten en onze website kunnen testen voordat deze live gaat, zodat je actieve site niet wordt beïnvloed.

Dit is handig omdat hier dingen zoals bugs en plugin errors opgelost kunnen worden, of je kan gewoon iets nieuw proberen, zoals het veranderen van het thema en het toevoegen van nieuwe plugins, allemaal zonder risico. Als je eenmaal klaar bent met alle wijzigingen en updates, kan je alles gemakkelijk uploaden naar de live server. Er zijn verschillende hosting aanbieders die WordPress staging aanbieden.

Vergelijk hier verscheidene webhosts die gericht zijn op WordPress: WordPress hosting vergelijken.

5 Hostingproviders die WordPress Staging aanbieden

Er zijn verschillende hostingproviders die bij gekochte pakketten, staging voor je WordPress website aanbieden. Wij hebben er 5 voor je opgezocht en hieronder voor je geplaatst. Let er wel op wanneer je een pakket afsluit bij een webhost, dat staging bij het pakket inbegrepen zit dat je koopt, webhosts bieden namelijk verschillende pakketten aan.

  1. Antagonist
  2. STRATO
  3. Cloud86
  4. Vimexx
  5. Mijn.host

De plugin: WP Staging

wp-staging

WP Staging is een plug-in die het bovenstaande gemakkelijk voor je maakt. WP Staging beschikt over de volgende functies:

  • Het klonen van je website (gratis).
  • Gemakkelijk kopiëren van je database, plugins, thema’s en media bestanden van je ‘stage-site’ naar je live-site (betaald).
  • Creëer een volledige site back-up. (betaald)
  • Migreer je site naar een nieuwe server of domein. (betaald)
STRATO_banner_Webhosters
‹ Terug naar veelgestelde vragen