Beste Webhosting / Website Algemeen

Ik wil een Website, Waar begin ik?

website

Het maken van een website hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zelfs mensen zonder verstand van code of programmeren kunnen met een klein beetje hulp en goede software een mooie, goede website maken. Deze hulp zullen wij jou hier geven.

Begin met het maken van je site

Om te kunnen beginnen met het maken van een website zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden. Deze stappen zullen we hieronder beschrijven.

Stap 1: Bedenk  je domeinnaam

Bij het bedenken van je domeinnaam zul je wat creatief moeten worden. Wel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het bedenken van een goede domeinnaam, namelijk:

  • De domeinnaam moet niet al te lang zijn
  • Moet gemakkelijk te onthouden zijn
  • Heeft niet meer dan 1 koppelteken
  • Moet goed uit te spreken zijn
  • Wordt niet verkeerd geïnterpreteerd

Stap 2: Vind een webhosting provider

De volgende stap is het vinden van een hosting provider die het beste bij jouw website past.

Als je wilt weten waar je goed op moet letten bij het kiezen van een webhost provider, dan is het een goed idee om dit te lezen: Waarop moet ik letten bij het kiezen van webhosting? Hier wordt uitgebreid uitleg gegeven.

Stap 3: Registreer je domeinnaam bij de gekozen provider

Wanneer je jouw webhosting aanbieder gekozen hebt, is het tijd om jouw domeinnaam hier te registreren. Dit werkt bij iedere webhoster net even iets anders maar in de kern is het eigenlijk hetzelfde en is het erg gemakkelijk.

Bij Cloud86 ziet het er bijvoorbeeld zo uit:

website

Wanneer het door jouw gekozen domeinnaam beschikbaar is, kan je deze toevoegen aan je winkelmand en kan je jouw domeinnaam kopen.

Stap 4: Kies een CMS (Content Management System)

Een CMS zorgt ervoor dat mensen, zonder technische kennis makkelijk content op internet kunnen publiceren. Daarom is het een goed idee om voor een CMS te kiezen die bij jouw soort website past. Om tot een goede keuze te komen is het handig om dit artikeltje te lezen: Welk CMS is voor mij geschikt?

Stap 5: Creëer en plaats content

Wanneer alle bovenstaande stappen voltooid zijn ben je klaar om je website met content te vullen en de rest van je website op te vullen. Wanneer je met een programma als WordPress (populairste CMS) werkt, is het een goed idee  om te lezen hoe je een goede WordPress site in elkaar kan zetten.

Op de pagina in bovenstaande link wordt uitgebreid, stap voor stap uitgelegd hoe je een WordPress website in elkaar kan zetten.

Conclusie

Als je alle stappen zoals hierboven beschreven zijn goed volgt zou alles vlekkeloos moeten gaan. Hierna is het alleen een kwestie van je site opbouwen en door blijven zetten om iets moois neer te zetten. Zolang je plezier houdt in je website opbouwen en uitbreiden moet dat helemaal goed komen.

STRATO_banner_Webhosters
‹ Terug naar veelgestelde vragen