Website Verhuizen: Hoe moet dat?

Het verhuizen van een website kan even wat gedoe geven. Indien je technische kennis hebt kun je dit zelf doen met behulp van online handleidingen. Echter vaak is het ook mogelijk het nieuwe hosting bedrijf waar je naar toe wil verhuizen om hulp te vragen. Zij kunnen de verhuizing dan ondersteunen of zelfs volledig uitvoeren (gratis of tegen betaling afhankelijk van het bedrijf).

Website Verhuizen

Er zijn een aantal belangrijke stappen die je moet volgen wanneer je jouw website wilt verhuizen naar een andere hosting. Dit zullen wij hier stap voor stap aan je uitleggen.

1. Zorg dat je een nieuwe hosting vindt die migratie van jouw website support.
  2. Maak een back-up van de bestaande bestanden op jouw website.
  3. Download en installeer de ‘Duplicator’ plugin
  4. Importeer je website naar de nieuwe host.