Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / WordPress website verhuizen: de 3 Beste Plugins

Blog

WordPress website verhuizen: de 3 Beste Plugins

Je wilt graag je WordPress-website verhuizen naar een andere hostingprovider. Misschien heb je veel problemen met je huidige provider, wil je overstappen vanwege de kosten of heb je een andere reden. Als je voldoende technisch…

Je wilt graag je WordPress-website verhuizen naar een andere hostingprovider. Misschien heb je veel problemen met je huidige provider, wil je overstappen vanwege de kosten of heb je een andere reden. Als je voldoende technisch onderlegd bent, dan kun je natuurlijk zelf handmatig je WordPress-site verhuizen. Daarnaast bestaan er zogeheten migratieplugins die je helpen bij het verhuizen of je zelfs door het hele proces heen loodsen. We zetten daarvan een top 3 gratis plugins uit 2020 op de rij.

Lees hier hoe je stap voor stap je website kan verhuizen

1. WordPress duplicator free

De WordPress Duplicator free is niet per se een plugin die je door het hele proces heen begeleidt. Wel helpt het je bij het verhuizen van je site. Ook gebruiken webbeheerders dit om bijvoorbeeld te werken aan een nieuwe site op de achtergrond, terwijl de bestaande site gewoon nog draait. Je maakt met de WordPress Duplicator gemakkelijk een duplicaat en de plugin helpt je met het overzetten van de website van de ene server naar de andere. Je hebt hierbij wel een stappenplan nodig die je door het hele proces heen helpt. Die vind je op de verschillende WordPress-kennisbanken die online beschikbaar zijn. Je hebt hierbij wel iets technische kennis nodig en vooral durf om het te proberen.

2. All-in-One WP migratie-plugin

Wil je meer gemak? Dan is de All-in-One WP Migration plugin een goede keuze. Je kunt er je complete WordPress-website van je bestaande server naar een nieuwe hostingprovider verhuizen. Je hebt geen technische basiskennis nodig. Hoe het in vogelvlucht werkt? Je koopt het nieuwe hostingpakket dat je wilt en installeert daar WordPress op. Je installeert vervolgens de plugin op je bestaande site. Daarna exporteer je de bestaande bestanden en maak je een backup. Je installeert de plugin op je nieuwe site. Uiteindelijk importeer je je site naar de nieuwe WordPress-omgeving.

3. Migrate guru

Migrate guru is net als All-in-One WP Migrate een eenvoudige en gemakkelijk te volgen plugin bij het verhuizen van je WordPress-site. Je kunt ook deze plugin inzetten voor het klonen van je website. De plugin maakt het migreren nog gemakkelijker! Het hele proces draait bovendien op de servers van de plugin-aanbieder, zodat je site tijdens de migratie niet kan crashen. Houd er wel rekening mee dat de plugin niet met alle WordPress-installaties compatibel is.

Welke plugin moet je kiezen?

Heb je regelmatig te maken met een verhuizing voor bijvoorbeeld klanten of is jouw WordPress-site heel complex? Dan kun je ook voor betaalde plugins kiezen, zoals WordPress Duplicator pro. Het risico dat er wat misgaat is kleiner en de mogelijkheden zijn uitgebreider. Toch is een betaalde plugin geen garantie dat het verhuizen per definitie vlekkeloos verloopt.

Problemen bij verhuizen

Soms krijg je een verhuizing niet zonder problemen voor elkaar. Dat kan aan je WordPress-installatie zelf liggen, maar ook door problemen bij je oude of je nieuwe hostingprovider komen. Zorg daarom altijd voor een recente backup in het migratieproces, zodat je je site altijd gemakkelijk weer terug kunt zetten.

STRATO_banner_Webhosters