Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / 5 Beste Plekken om (professionele) WordPress Templates te kopen

Blog

5 Beste Plekken om (professionele) WordPress Templates te kopen

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om snel een WordPress template te kopen en aan de slag te gaan, we raden aan hier ruim de tijd voor te nemen. Een WordPress website met een matig…

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om snel een WordPress template te kopen en aan de slag te gaan, we raden aan hier ruim de tijd voor te nemen. Een WordPress website met een matig of net niet passend template zal namelijk vroeg of laat tot irritatie leiden. Later overstappen op een ander template kan maar dit zal tot veel extra werk leiden.

In dit artikel wijzen we je naar de juiste plekken om professionele WordPress templates te kopen. We kiezen er hier bewust voor om je hoofdzakelijk naar betaalde templates te sturen en ik zal zo uitleggen waarom. De plekken die we in dit artikel bespreken zijn een soort marktplaatsen waar WordPress templates worden aangeboden tegen vaste prijzen. Je kunt de templates beoordelen door een live preview te bekijken en nadere details te lezen. De prijzen liggen vaak tussen de €40 en €100 eenmalig waarbij je dan een periode van ongeveer 1 jaar ondersteuning krijgt.

Waarom een professioneel WordPress template kopen en niet een gratis variant gebruiken?

Zoals reeds genoemd zijn wij voorstander van betalen voor WordPress templates. Dit klinkt gek als je bedenkt hoeveel gratis aanbod er wel niet is. We hebben hier twee redenen voor.

Allereerst is natuurlijk niets gratis in het leven, dus ook een template niet. Als het in eerste instantie gratis is kan het template bijvoorbeeld een freemium versie zijn waarbij bepaalde opties geblokkeerd zijn en pas na upgraden bruikbaar worden. Mocht dit niet het geval zijn maar het template blijkt 100% gratis, dan is er het aspect onderhoud. WordPress wordt continu ge-update en ook de ontwikkelaars van templates brengen regelmatig updates uit om stabiliteit en veiligheid te waarborgen. Een maker van gratis templates doet dit waarschijnlijk niet of nauwelijks. Zo loop je na een periode van een jaar tegen kleine problemen aan en zal het lastig zijn hier oplossingen voor te vinden.

Neem jij je eigen website serieus, zorg ervoor dat je dan ook een WordPress template koopt van een ontwikkelaar die zijn werk serieus neemt. Dat betekent dat je wel een paar tientjes mag betalen voor dit werk.

1. ThemeForest

Een overzicht van plekken om een WordPress template te kopen kan niet zonder ThemeForest. ThemeForest is de grootste marktplaats voor WordPress templates ter wereld met momenteel ruim 47 duizend templates in de aanbieding. Het bedrijf Envato, de eigenaar van Themeforest, heeft haar hoofdkantoor in Australië en bestaat uit ruim 600 werknemers.

ThemeForest

Het grootste voordeel van ThemeForest is gelijk ook een nadeel, het aanbod is enorm groot. Met ruim 47 duizend WordPress templates is er voor iedereen iets te vinden, je moet alleen wel even goed zoeken. De filters en tags van de website zijn best lastig om te gebruiken, wanneer zoek je nu een ‘minimal’ template of juist een ‘clean’ template? Om het jezelf makkelijk(er) te maken kun je kiezen de ‘best beoordeelde’ met 4 sterren of hoger te selecteren en ook nog de ‘top sellers’ aan te vinken. Zo beperk je het aanbod tot de populaire professionele templates en houdt je nog steeds keuze uit honderden aanbieders over.

Bij het zoeken door de lijst van templates zal de titel vaak de beste informatie geven. De afbeelding zegt niet zoveel aangezien een template vaak bestaat uit meerdere ontwerpen waar je uit kunt kiezen. In de titel geeft de ontwikkelaar soms aan waar de focus op ligt, bijvoorbeeld e-commerce of Woocommerce. Uiteindelijk zul je per template doorklikken tot de Live Preview wat een volwaardige website is gevuld met pagina’s die mogelijkheden van het template laten zien. Zo kan één template alleen al voor de blog weer 7 verschillende ontwerpen in zich hebben.

✔ Grootste aanbod
✔ Verkoper van populaire template ‘Avada’
✘ Aanbod kan overweldigend zijn
✘ Standaard tot 6 maanden ondersteuning

Website ThemeForest

2. RichWP

RichWP is een kleine aanbieder van WordPress templates. Het bedrijf richt zich op kwalitatieve templates die goed geprogrammeerd zijn met goede ondersteuning. Bij elk template wat je hier koopt krijg je onbeperkt updates en snelle klantenservice. Met onbeperkte updates en ondersteuning onderscheidt RichWP zich van Themeforest waar deze periode vaak beperkt is tot bijvoorbeeld 6 maanden waarna je moet bijbetalen voor ondersteuning.

RichWP

RichWP is dan ook géén marktplaats waar iedereen templates kan aanbieden, zij maken zelf tientallen templates en staan dan ook garant voor de kwaliteit.

Doordat ze zelf eigenaar zijn kunnen ze ook slimme aanbiedingen doen, zo bieden ze momenteel het ‘All themes package’ aan. Hiermee krijg je voor $279 altijd toegang tot alle templates van RichWP. Wie regelmatig nieuwe websites ontwikkelt kan hiermee erg voordelig uit zijn. Een template los kopen kost $69,95.

✔ Onbeperkte updates
✔ Onbeperkte klantenservice
✘ Klein aanbod

Website RichWP

3. StudioPress

StudioPress is vergelijkbaar met de Apple van de WordPress templates. Het bedrijf biedt niet zoveel keuze (rond de 60 templates), is een stuk duurder (vanaf $99,95 per template) maar de kwaliteit is top!

StudioPress

Kortom, het is makkelijk om bij StudioPress om een goede template te vinden. De makers van deze templates staan bekend om de ontwikkeling van het Genisis Framework. Dit open-source framework wordt wereldwijd door honderdduizenden ontwikkelaars gebruikt als basis van hun WordPress website.

Wie echter een kant en klaar template zoekt kan dit beter niet gebruiken, het geeft vooral aan dat er een erg goed team van ontwikkelaars achter StudioPress zit. Wanneer je nog géén webhosting hebt kun je 35 professionele StudioPress templates gratis krijgen in combinatie met hosting van WP Engine. Deze webhosting is puur gericht op Managed WordPress hosting en vanaf $35 per maand verkrijgbaar.

✔ Goede templates
✔ Combinatie met hosting
✘ Best prijzig

Website Studiopress

4. Elegant Themes (Divi)

Elegant Themes is de exclusieve verkoper van het WordPress template Divi. Divi is het meest populaire WordPress template bij de top 1 miljoen websites ter wereld (builtwith.com) .

Elegant Themes

In totaal zijn ruim 1,3 miljoen websites wereldwijd gebouwd met het Divi template. De grootste kracht van Divi zit in de page builder. Met deze builder kan de layout worden aangepast zonder code te schrijven. Waar je bij veel templates vast zit aan bepaalde design keuzes is Divi juist zo gebouwd dat je deze ontwerpen verder kunt personaliseren.

Je hoeft deze aanpassingen niet te doen, wie Divi koopt krijgt direct toegang tot ruim honderden templates die je kant en klaar kunt gebruiken. Het unieke is echter dus de mogelijkheid om eenvoudig ontwerpen aan te passen.

Divi kost $89 per jaar of $249 eenmalig voor een lifetime toegang. In beide gevallen kun je het op een onbeperkt aantal websites gebruiken (ideaal voor ontwikkelaars).

✔ Divi is het Populairste template wereldwijd
✔ Gebruik Divi op al je websites
✘ Vanaf $89

Website Elegant Themes

5. TemplateMonster

TemplateMonster is een grote internationale marktplaats waar ruim 1.600 ontwikkelaars in totaal 20 duizend templates aanbieden. Specifiek voor WordPress worden er meer dan 2.000 templates aangeboden met een vanaf prijs van €41.

Template Monster

Een bekende verkoper op dit platform is de ontwikkelaar Zemez. Zij verkopen onder meer het erg uitgebreide template Monstroid 2, deze is ook verkrijgbaar via het ONE abonnement van TemplateMonster. In het ONE abonnement krijg je vanaf $17 per maand onbeperkt toegang tot vele templates en plugins.

✔ Onbeperkt abonnement voor $17 per maand
✘ Navigatie website

Website TemplateMonster

Voordat je een keuze maakt:

  • Bekijk niet alleen het template zelf goed maar kijk ook naar wie er achter de ontwikkeling en de ondersteuning van dit template zit.
  • Bedenk vooraf goed wat je de komende jaren nodig hebt, het kan slim zijn toegang tot meerdere templates te kopen afhankelijk van je plannen.
  • Plaats de aanschafkosten van een template in perspectief van alle onderdelen van je website. Hoeveel ga je voor deze website uitgeven aan hosting/design/content/marketing…?

INTERESSANTE ARTIKELEN:

STRATO_banner_Webhosters