Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Interview met het snelle en snelgroeiende hostingbedrijf Cloud86

Blog

Interview met het snelle en snelgroeiende hostingbedrijf Cloud86

In dit artikel wat achtergrond en informatie over het populaire en goed scorende hosting bedrijf Cloud86, over waar ze staan, waar ze voor staan en waar ze naar toe willen.

Cloud86 is één van de populairste hosting bedrijven op Webhosters.nl. Op het gebied van snelheid en klanttevredenheid is Cloud86 steevast in de topposities van de testen van Webhosters.nl te vinden. Cloud86 schudt dus flink aan de boom, en is één van de grote challengers in de hosting markt. Tijd voor een stukje achtergrond en verdieping in dit populaire hosting bedrijf. Waar komen ze vandaan, wat zijn de USP’s en wat zijn de ambities? We spraken Willem-Jan Rutgers, Head of Marketing bij Cloud86.

Kun je in het kort vertellen hoe Cloud86 tot stand is gekomen – en uit welke drijfveren?

Cloud86 is gestart in 2019, voortbouwend op veel jaren in de webhosting. Het team van Cloud86 heeft jarenlange ervaring bij andere (grote) Nederlandse webhostingbedrijven. Een van de mooie dingen aan het beginnen van een nieuw bedrijf is dat je met een schone lei kunt starten. Daarom pakken wij het dit keer anders aan, vooral om het bedrijf zo schaalbaar mogelijk te maken. In tegenstelling tot webhostingbedrijven die al langer bestaan zitten we niet vast aan verouderde systemen en legacy, waardoor we veel flexibeler en sneller kunnen opereren. En klanten profiteren hiervan.

Cloud86 is onlangs als winnaar uit de bus gekomen in de WordPress hosting snelheidstest. Over die test lees je meer in dit artikel.

We zien dat de webhostingmarkt aan het consolideren is, er is sprake van veel overnames en helaas nog te vaak ten nadele van de klant. Extreme prijsverhogingen, tragere websites en het besparen op goede support is iets wat wij veel in de markt horen. Daarom willen wij een beter alternatief bieden. Onze ambitie is om de allersnelste webhosting van Europa te leveren, en dat te combineren met de allerbeste support en service. Verbetering van hosting performance staat altijd heel hoog bij ons op de agenda; het zit diep in ons DNA om continu te kijken hoe we de laadtijden van websites kunnen verkorten en de algehele prestaties kunnen verbeteren.

Jullie zijn één van de meest succesvolle challengers op de hosting markt op dit moment: waar komt jullie succes volgens jullie zelf vandaan?

Het onderscheid van Cloud86 is onze bereidheid om die extra stap te zetten voor onze klanten. Zelfs als het voor ons iets meer tijd kost, of afwijkt van het reguliere proces. Dit gaat verder dan de norm bij veel andere hostingbedrijven. Onze klanten waarderen ook onze razendsnelle webhosting, die in diverse onderzoeken heel goed is beoordeeld.

En wij zien support niet als een kostenpost maar juist als kans om heel dicht op onze klanten te zitten. We investeren dan ook flink in het aantal medewerkers maar ook in de kwaliteit en training van onze collega’s van o.a. het supportteam. Je kunt Cloud86 ook nog gewoon bellen, iets wat je in onze markt niet veel meer tegenkomt. Klanten waarderen dit enorm.

Wat zijn voor jullie / volgens jullie de 3 kernpeilers voor een goede webhoster?

Voor ons zijn de drie kernpijlers voor een goede webhoster:

  • Uitmuntende service: We streven ernaar om een supportteam te hebben dat niet alleen technisch onderlegd is, maar ook goed met mensen kan omgaan. Vragen worden heel erg snel maar ook goed beantwoord, zodat klanten direct geholpen zijn.
  • Extreem snelle webhosting: We zijn enorm gedreven om de laadtijden van websites te verkorten en de prestaties van websites (snelheid) te verbeteren, wat resulteert in een betere gebruikerservaring voor de bezoeker.
  • Passie voor techniek en de wil om klanten (verder) te helpen: Er zijn partijen die een breed scala van diensten aanbieden om meer omzet te genereren, wij blijven echter bij hetgeen waar we goed in zijn en dat is het leveren van hele snelle webhosting en de beste performance. Dat is ook een van de redenen dat we onze eigen hardware hebben waarmee we flexibel zijn, in basis zijn wij een hardware bedrijf die webhosting levert met hele goede service.

Waar ligt jullie specialiteit met betrekking tot hosting? Wat is de focus, hebben jullie bijvoorbeeld een specifieke focus op WordPress pakketten, shared hosting of juist managed VPS.

Wij bieden diverse hostingoplossingen, afhankelijk van wat de behoefte van klanten is. Onze klanten variëren van kleine ondernemers en ZZP’ers tot bloggers en webshop eigenaren. Zij kiezen vaak voor (shared) webhosting, hiermee deel je de server met andere klanten en hiermee houd je de kosten lager.

We leveren ook managed WordPress en WooCommerce diensten waarbij we klanten ook kunnen helpen met WordPress, als ze er zelf niet uitkomen. Dit geeft klanten extra zekerheid dat ze altijd verder kunnen met hun website. Deze managed pakketten zijn iets hoger geprijsd dan reguliere webhosting, maar je krijgt ook meer resources waardoor je zeker bent van een goede performance, kortom speciaal voor klanten die net wat meer nodig hebben en zekerheid willen.

Voor grotere webshops of digital agencies bieden we ook managed VPS. Hiermee krijgen klanten een eigen (virtuele) server die wij volledig managen, ideaal voor wie hoge prestaties eist zonder het beheer en onderhoud te willen doen. Wij leveren de managed VPS met een uitgebreide SLA (Service Level Agreement) waardoor je bijvoorbeeld altijd een noodnummer kunt bellen. Bovendien leveren we dit inclusief een heel volledig softwarepakket, waarmee je een hele uitgebreide oplossing krijgt. We ondersteunen professionele webbouwers of online agencies daarmee dus ook met de hosting van hun klanten, die op een managed VPS bij Cloud86 staan.

Over de linie genomen zijn de meeste Nederlandse hosting partijen goed in wat ze doen, tegen een redelijke prijs – hoe weten jullie als Cloud86 je te onderscheiden van de rest?

Wij horen toch echt hele andere verhalen over enkele partijen, want dit is helaas niet altijd de realiteit. Het serviceniveau maar ook de kwaliteit van hosting is zeker niet bij alle partijen op orde. Iets wat je wel zou mogen verwachten natuurlijk, de online zichtbaarheid van klanten is immers vaak essentieel voor de continuïteit en groei van het bedrijf.

Bij Cloud86 onderscheiden we onszelf door de combinatie van zeer hoge prestaties en een uitstekende support, terwijl we toch ook betaalbare prijzen hanteren. Bovendien bieden we managed WordPress support aan waardoor we een extra laag van ondersteuning en gemak toevoegen. Ook investeren we aanzienlijk in R&D om de kwaliteit van onze hosting continue te verbeteren.

Hoe houden jullie de prijsstijgingen onder controle met het oog op inflatie / stroomkosten etc?

Wij hebben uiteraard ook te maken met hogere licentiekosten, stijgende inkoop en inflatie. Servers vragen ontzettend veel stroom en met hoge energieprijzen gaat dat allemaal ten koste van de marge. Om prijsstijgingen te beheersen ondanks de toenemende kosten, leggen we bij Cloud86 de focus op efficiëntie en investeren we in onze eigen hardware. Dit stelt ons in staat om controle te houden over de kostenstructuur en onze diensten betaalbaar te houden. Wij hebben onze prijzen ook minimaal moeten verhogen maar we bieden nog steeds hele betaalbare hosting, vooral als je ziet wat je er allemaal voor krijgt.

Welk Cloud86 pakket zou je aanbevelen voor een medium size Webshop – en waarom?

Voor een medium sized webshop zou ik ons Managed WooCommerce Start pakket aanbevelen. Dit pakket is speciaal ontworpen voor WooCommerce webshops en biedt een goede balans tussen prijs en prestaties. Mocht je later meer nodig hebben, dan is een upgrade altijd mogelijk. We kunnen ook vooraf een inschatting maken om het juiste pakket passend bij je behoefte te bepalen. We staan altijd klaar om met je mee te denken en te helpen waar nodig.

Er is een gratis verhuisservice bij Cloud86 – wat betekent dit voor de consument? Hoe gaat dit in zijn werk – kun je dit beschrijven?

De gratis verhuisservice bij Cloud86 betekent dat wij het technische werk van de verhuizing voor je uit handen nemen. Dit begint met het bestellen van de webhosting en hierbij kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de verhuisservice. Normaal gesproken kost dit € 75,- maar bij het merendeel van de webhostingpakketten bieden we deze service gratis aan. We verhuizen tot maximaal 5 websites en e-mail gaat uiteraard ook mee.

Na de bestelling vragen we om enkele gegevens van je huidige provider bij ons aan te leveren via ons klantportaal, gevolgd door het plannen van de verhuizing op een voor jou geschikt moment. We zorgen ervoor dat je website en e-mails naadloos worden overgezet zonder downtime. Het team begeleid klanten gedurende het hele proces om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. We verhuizen momenteel vele honderden websites per maand.

Met betrekking tot de klantenservice, wat is het aandeel van klantenservice medewerkers?

Klantenservice is enorm belangrijk voor ons en fungeert als het visitekaartje van Cloud86. Het is de snelst groeiende afdeling binnen ons bedrijf. Momenteel bestaat ongeveer de helft van ons team uit supportmedewerkers en we gaan deze afdeling nog flink uitbreiden en zijn actief op zoek naar nieuwe collega’s. We groeien momenteel hard, maar we zorgen ervoor dat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit van onze dienstverlening.

Inmiddels hebben jullie in korte tijd meer dan 20.000 klanten aan jullie weten te binden en nu internationaal aan de gang. Welke markten willen jullie als eerste bestormen en waar liggen volgens jullie daar de (on)mogelijkheden? Ligt er een overname in het buitenland in het verschiet?

We gaan nu al richting de 25.000 klanten en zijn enorm blij dat klanten ons weten te vinden en waarderen. De positieve online reviews worden intern regelmatig met trots gedeeld, wat ons veel energie geeft. Momenteel kijken we vooral naar de Duitse markt, gezien de nabijheid en het potentieel ervan in Europa. Onze keuze is gericht op organische groei en er is geen overname in het buitenland gepland.

Als je de Cloud86 hosting zelf zou moeten pitchen / aan iemand moeten verkopen, hoe zou je dat doen in 100 worden?

Bij Cloud86 bieden we uitzonderlijk snelle, betrouwbare en betaalbare hosting met een klantgerichte aanpak. Ons ervaren team staat klaar om je te ondersteunen met de allerbeste support, terwijl onze technische infrastructuur is ontworpen voor optimale prestaties en schaalbaarheid. Of je nu een kleine website hebt of een grote webshop, we hebben pakketten die aan jouw behoeften voldoen. En met onze gratis verhuisservice maken we de overstap naadloos. We investeren continu in technologie en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je de beste hostingervaring krijgt,  zodat jij je kunt concentreren op wat belangrijk is voor jouw online succes.

Eigen aanvulling Cloud86 – wat willen jullie zelf nog kwijt?

Ben je nog niet overtuigd maar wil je Cloud86 eens ervaren? Probeer het gerust, we geven je graag advies en je zit nergens aan vast want binnen 30 dagen kun je geld terugkrijgen als je om een of andere reden niet tevreden bent. Verhuizen van je huidige provider doen we in de meeste gevallen helemaal gratis. Dus ik zou zeggen try us!

Meer weten over Cloud86 en de beoordelingen van anderen zien? Bekijk dan alle reviews van Cloud86 op Webhosters.nl of ga direct naar Cloud86.io

 

STRATO_banner_Webhosters