Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Is goede Klantenservice voor €4 per maand haalbaar?

Blog

Is goede Klantenservice voor €4 per maand haalbaar?

Kan je wel verwachten dat de klantenservice op orde is bij shared hosting als je zo weinig betaald voor de dienst?

Terwijl de prijs van hostingdiensten vaak slechts een paar euro per maand bedraagt, wordt er vanuit de klant verwacht dat er goede telefonische klantenservice geboden wordt. Is dit wel haalbaar voor een dienst die gemiddeld zo’n 4 euro per maand kost? Dat is de vraag die we vandaag eens centraal willen stellen.

Toegankelijkheid en Verwachtingen

Met instapprijzen die rond de 4 euro per maand liggen, lijkt hosting voor bijna iedereen binnen handbereik. Echter, het is belangrijk dat klanten hun verwachtingen afstemmen op wat ze werkelijk betalen. 4 Euro per maand is gewoonweg niet veel geld! Een lagere prijs betekent vaak beperkingen, vooral op het gebied van klantenservice. Bij goedkope hostingpakketten mag je niet verwachten dat uitgebreide telefonische ondersteuning standaard is inbegrepen.

Zelfbediening als Oplossing, maar met beperkingen:

De focus van veel hostingbedrijven de afgelopen jaren is dan ook ‘zelfbediening‘. Dit is een manier om klanttevredenheid te behalen en tegelijkertijd kosten te besparen. Door middel van uitgebreide kennisbanken en self-serviceportals kunnen klanten vaak zelf antwoorden vinden op hun vragen, waardoor het aantal ondersteuningsverzoeken kan worden verminderd.

Deze methode is op één vlak wel heel negatief: Het zet de klant ‘niet’ centraal. Telefonisch contact zou altijd direct beter zijn, maar dit is gewoonweg voor geen enkel bedrijf haalbaar. Wat je vaak ziet is dat bedrijven doorslaan in deze zelfbediening en de menselijkheid uit het oog verliezen. Dan volgen op sites als die van ons vaak de slechte ratings. Je moet op een bepaald moment als bedrijf wel weer afstand durven nemen met deze zelfbediening. Die slimme chatbots (UVA) ed. zijn in 80% van de gevallen niet actief om ‘echt’ klanten beter te helpen, puur voor kostenvermindering.

Uitdagingen van Directe Klantenservice

Sommige klanten verlangen echter naar directe en persoonlijke klantenservice, vooral in urgente situaties zoals wanneer een bedrijfswebsite offline gaat. Het bieden van deze directe ondersteuning kan echter kostbaar zijn voor hostingbedrijven, vooral bij een prijs van slechts 4 euro per maand is dit onhaalbaar. Wij vinden zelf dat dit soort diensten te weinig benadrukt worden bij klanten en/of niet duidelijk is of zoiets als dit bestaan bij een hosting bedrijf.

Verschillende Behoeften voor Verschillende Klanten

Het is belangrijk op te merken dat de benadering van klantenservice voor ieder hostingpakket gelijk trekken niet altijd haalbaar is. Hostingbedrijven moeten onderscheid maken en mogelijk verschillende niveaus van ondersteuning bieden, afhankelijk van de behoeften van hun klanten. Dit heb je natuurlijk wel met managed hosting en zelfs ‘standaard’ bij sommige hosting bedrijven.

Lees ook op Hostingwijzer.nl: Managed of Unmanaged VPS kiezen?

Voordelen voor Startende Hostingbedrijven, Maar Met Mogelijke Risico’s:

Startende hostingbedrijven met tot 50.000 klanten ongeveer hebben vaak een voordeel omdat ze nog niet worden overladen met duizenden vragen per dag. Dit stelt hen in staat om een hogere kwaliteit van klantenservice te bieden in de beginfase. Echter, naarmate het klantenbestand groeit, kan het behouden van dezelfde kwaliteit van ondersteuning een uitdaging worden. Ook hier bieden dus reviews uit het verleden geen solide basis voor de toekomst: de niveau van klantenservice kan zwaar afnemen als hier geen focus op is.

Soms zie je bij een host ‘de klantenservice is erg druk’  jaren boven de website staan.. Daar moet je als klant nooit in terecht willen komen. Grotere webhosts die de boel al redelijk tot zeer goed op orde hebben zullen hier vrijwel nooit last van hebben. Zie bijvoorbeeld ook onze ratings van deze grotere hosting bedrijven: Yourhosting, Strato en Vimexx.

Conclusie

Het bieden van goede klantenservice voor slechts 4 euro per maand is een uitdaging waar veel hostingbedrijven mee worstelen. Hoewel het mogelijk is om enige vorm van klantenservice te bieden binnen dit budget, moeten klanten realistische verwachtingen hebben en begrijpen dat uitgebreide telefonische ondersteuning niet standaard is inbegrepen bij goedkope hostingpakketten. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en de behoeften van uw website en bedrijf af te wegen tegen de prijs en kwaliteit van de hostingdienst.

Concreet antwoord op de vraag: Echt goede klantenservice is nauwelijks haalbaar voor 4 Euro per maand, let dus goed op als je voor jouw bedrijf een shared hosting pakket afneemt en niet precies weet wat je moet doen. Dan kan je beter iets meer betalen en een bedrijf met top ratings pakken!

STRATO_banner_Webhosters