Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Online Geld Verdienen: Bewezen Methodes

Blog

Online Geld Verdienen: Bewezen Methodes

Droom je ervan om je eigen succesvolle online bedrijf te starten, of zoek je eenvoudigweg naar manieren om extra inkomen te genereren?

Of je nu je gebruikte kleding verkoopt op een lokale marktplaats, merchandise maakt voor je TikTok-volgers, of een bedrijf begint vanuit een passie of hobby, je moet wel weten welke tools er zijn om jouw online avontuur naar het verdienen van geld goed te ondersteunen.

Als je nog geen specifiek idee hebt, zal deze lijst je inspireren met mogelijkheden om online geld te verdienen, ongeacht je vaardigheidsniveau. Hier vind je 23 creatieve suggesties om geld te verdienen, variërend van eenvoudige beginnersactiviteiten en passieve inkomensideeën tot geavanceerde bedrijfsmodellen.

De beste manieren om online geld te verdienen

Veel geld verdien je niet door te focussen op geld verdienen

De sleutel tot het verdienen van veel geld ligt niet in het obsessief najagen van geld! In plaats daarvan is het essentieel om je te richten op het leveren van waarde en het oplossen van problemen voor anderen. Door te focussen op het creëren van kwalitatieve inhoud, het bouwen van sterke relaties en het vinden van innovatieve oplossingen voor echte behoeften, kun je uiteindelijk een duurzaam en lucratief inkomen genereren.

Geld verdienen is het resultaat van waarde creatie en impact hebben, niet het nastreven van financieel gewin. Op dit moment gaan alle online cursussen over geld verdienen over ‘hoe maak je geld’ dat is veelal: dom, nep en niet de manier hoe je geld verdienen moet najagen. Als je waarde toevoegt, mensen helpt: volgt geld vanzelf en kan je veel meer verdienen dan als je primaire focus is om 100 Euro te pakken!

Cursussen kopen is de slechtste zet die je kan maken

Hoewel educatie belangrijk is, is het cruciaal om realistisch te zijn over de rol van cursussen in het daadwerkelijk genereren van inkomen vooral als het gaat om online cursussen…

Sommige cursussen beloven resultaten die te mooi lijken om waar te zijn en zijn echt onzin. (Aflevering van Boos over boze cursisten)

 1. De meeste online geld verdienen cursussen maken overdreven claims over hoe snel en gemakkelijk je geld kunt verdienen. (Screenshots van verdiensten zijn overigens heel makkelijk te faken..)  Ze beloven vaak ‘snel rijk worden’ zonder echte inspanning, wat meestal niet waar is. Ze bestaan alleen maar om jou erin te luizen en vervolgens jouw contacten te koppelen.
 2. Gebrek aan Persoonlijke Aanpassing: Veel cursussen zijn algemeen en bieden geen specifieke begeleiding of ondersteuning die past bij jouw unieke situatie en vaardigheden. Dit komt simpelweg niet uit voor de mensen die deze cursussen maken: ze willen geld aan jou verdienen en tijd aan jou besteden kost hen geld.
 3. En vaak wordt de waarde creatie weer vergeten: Sommige cursussen zijn meer gericht op het verkopen van een (of het eigen) product dan op het daadwerkelijk leveren van waardevolle kennis en inzichten. Ze beloven vaak grote winsten zonder echte waarde toe te voegen. (Zie ook het punt hierboven over waarde creatie). Als je geen waarde toevoegt zijn je earnings maar van tijdelijke aard.

Nu weten we dus het volgende

Je moet je focussen op waarde creatie en je moet geen cursus kopen, deze twee zaken moet je toepassen op de volgende manieren om geld te verdienen:

Geld verdienen met jouw blog of website via Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is een makkelijke manier om advertenties op je website te zetten. Als je een website hebt, kun je je gratis aanmelden bij affiliate netwerken. Daar kun je advertenties vinden van grote bedrijven zoals Hellofresh, Ziggo of Sunweb.

Bij affiliate marketing krijg je als website-eigenaar geld als mensen via jouw website een product kopen. Je krijgt een deel van de verkoopprijs als beloning, dit noemen we een commissie.

Affiliate netwerken houden bij welke klanten via jouw website komen en welke producten ze kopen. Zo weten ze welke verkoop jij hebt gegenereerd door mensen door te sturen naar hun website.

Voor bedrijven is het voordeel dat ze alleen betalen als iemand daadwerkelijk iets koopt via jouw advertentie. Maar ze houden wel een deel van de omzet in als betaling voor jouw promotie. Dit kan variëren van 1% tot meer dan 30%, afhankelijk van wat de adverteerder kiest.

Affiliate Netwerken die je kan gebruiken

 • Tradetracker is een Nederlands affiliate netwerk dat zich richt op unieke (eerlijke) tracking functionaliteiten die zowel publisher als advertiser ondersteunen.
 • AWIN  is een grote internationale partij met veel grote bedrijven als adverteerder.
 • Daisycon heeft als affiliate netwerk goede tools en plug-ins ter ondersteuning van publishers.
 • CJ Affiliate is één van de grootste affiliate netwerken wereldwijd. Maar ook door deze internationale focus soms een stuk complexer dan de Nederlandse netwerken.
tradetracker geld verdienen

Zo ziet een Tradetracker er van de achterkant uit, met deze statistieken verdien je overigens niet heel veel.

Geld verdienen met je blog of website: Zo moet je beginnen

Zorg voor goede hosting (lees hier meer over de hosting juiste prijs) en maak als starter niet teveel kosten voordat je met jouw site gaat beginnen (vermijd wel gratis diensten, daarmee kom je er vaak niet)

Voordat je je aanmeldt bij affiliate netwerken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website er professioneel uitziet. Dit is cruciaal, want aanmeldingen worden vaak afgewezen als je website er rommelig uitziet. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je website er goed uitziet:

 1. Verse Blogposts: Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe blogposts plaatst. Dit laat zien dat je actief bent en geeft bezoekers een reden om terug te komen naar je website. Als je blog er door bijstaat wil niemand met jouw site samenwerken! Zo simpel is het.
 2. Professioneel Uiterlijk: Zorg ervoor dat je website er professioneel uitziet. Gebruik een schoon en modern ontwerp en vermijd overmatig gebruik van kleuren of afbeeldingen die afleiden van de inhoud.
 3. Mooie Afbeeldingen: Gebruik hoogwaardige afbeeldingen die relevant zijn voor je inhoud. Dit maakt je website aantrekkelijker en helpt bij het vasthouden van de aandacht van bezoekers.
 4. Werkend Contactformulier: Zorg ervoor dat je contactformulier goed werkt, zodat bezoekers gemakkelijk met je in contact kunnen komen. Dit kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid.
 5. Consistentie: Zorg ervoor dat je website regelmatig wordt bijgewerkt en onderhouden. Een verouderde website kan potentiële partners afschrikken!
 6. Transparantie: Wees transparant over wie je bent en wat je doet. Anonimiteit kan potentiële partners afschrikken, dus zorg ervoor dat je duidelijk bent over je identiteit en bedrijf.

Als de site staat en je wat bezoekers op de site hebt kan je weer een stap verder

 • Meld je aan bij verschillende programma’s die relevant zijn. Ben je een absolute beginner? Dan is het wellicht het beste om alleen even bij Tradetracker te starten. Je hebt echt niet alle affiliate netwerken nodig om geld te verdienen.
 • Meld jouw website aan binnen het affiliate netwerk en omschrijf netjes en volledig je website! Gouden tip: Maak jouw website altijd iets groter dan hij daadwerkelijk is =) Overdrijf wat in traffic aantallen en maak een mooie omschrijving. Als je plaatjes of iets kan toevoegen: doe dit dan ook altijd! Steek werk in jouw profiel. Dan kom je namelijk makkelijker in de programma’s.
 • Meld je aan voor programma’s/adverteerders in de affiliate netwerken waar jij denkt dat je met jouw website aan kan verdienen. (Probeer zo relevant mogelijk te zoeken: Heb jij een website over tuinieren, dan kan je veel verdienen met programma’s die bijvoorbeeld online planten verkopen ) Ga je niet lukraak voor alles aanmelden, meld je gericht aan bij programma’s.

Even geduld hebben nu… Haast werkt niet goed samen met affiliate marketing!

 • Goedkeur kan wel even duren, helemaal als jouw website niet zo groot is en/of niet professioneel oogt. Ga niet direct berichten sturen naar de adverteerders, wacht gewoon even af.
 • Als je in een programma zit dan kan je op jouw website banners of tekstlinks opnemen van deze adverteerders. Als bezoekers hier dan op klikken dan verdien jij geld als deze bezoekers daadwerkelijk wat kopen! Deze linkjes zijn vaak links die er zo uitzien: ” https://tc.tradetracker.net/?c=27&m=937247&a=398614&r=&u= “. Die URLs zijn zo raar omdat ze precies tracken waar de kliks vandaan komen. Dit dus mede om jou uiteindelijk ook uit te kunnen betalen als er via jou een order plaatsvindt bij de adverteerder!
 • Pas als je veel clicks zet gaan er sales uitkomen en pas dan pak je ‘maar’ 3 tot 10% van de orderwaarde. Dus ook op dit vlak moet je geduld hebben. Heeft jouw website geen bezoekers? Dan wordt het lastig /onmogelijk om er geld mee te verdienen.
 • Een uitbetaling duurt uiteindelijk best lang. Eerst moet alles worden goedgekeurd, vervolgens moet de adverteerder betalen aan het affiliate netwerk en pas dan volgt vrijwel automatisch de storting op jouw rekening.

Belangrijke vuistregels over verdienen met websites

 • Als je website weinig bezoekers heeft loont het eigenlijk ‘nog‘ niet om te werken aan je verdienmodel. Dit verschilt natuurlijk per niche, als jij 10 bezoekers hebt op een website over ‘hoe je zorgverzekeringen het beste kan vergelijken’ dan is dat meer waard dan een site met 100 bezoekers per dag over ‘voetbal nieuwtjes’. Vuistregel: Een website met minder dan 30 bezoekers per dag is het in 90% van de gevallen niet waard om te focussen op een verdienmodel. Bij 100 bezoekers per dag wordt het pas interessant.
 • Wil  je meer traffic naar jouw website hebben dan moet je allereerst beginnen met zoekmachine optimalisatie. Lees ook:  Zo werkt Zoekmachine optimalisatie. Google is namelijk van 90% van de websites de grootste traffic bron. Al is traffic uit Instagram en andere social media natuurlijk wel in opkomst. Er zijn tools beschikbaar die jou kunnen helpen met het verkrijgen van meer traffic. Wij gebruiken zelf voor deze optimalisatie onder andere altijd Mangools. Dat helpt enorm om meer traffic te verkrijgen, en is bovenal ook een goedkope tool. 
 • Je verdient veel meer aan gerichte traffic (bijvoorbeeld: bezoekers op zoek naar paarse hondenmanden) dan aan brede traffic (bezoekers die van honden houden). Ook verdien je meer aan jouw traffic als je in jouw niche (onderwerp) marktleider bent. Natuurlijk is er met brede traffic wel meer bezoek te halen. Echter: Hoe gerichter jouw traffic hoe meer je kan verdienen via affiliate marketing.

Wil je verdienen aan een site heb je dus eerst traffic nodig, tools als Mangools (10 dagen gratis uit te proberen) helpen daar aanzienlijk bij om de juiste inzichten te krijgen. Deze site verdient er weer wat centjes aan als jij je daar aanmeld, dat is bijvoorbeeld weer één van onze verdienmodellen.

Advertenties en Reclame via Google Adsense

Belangrijk dingetje: Het is best moeilijk om in Google Adsense te komen, zorg dat je website er zo professioneel mogelijk uitziet voordat je jouw site aanmeld!

Google is het grootste online advertentie bedrijf ter wereld en heeft ook voor website eigenaren een dienst om advertenties te tonen, dit is Google Adsense. Via Adsense kunnen publishers advertenties op de website plaatsen en hier vervolgens mee verdienen door views/clicks en performance.

De voordelen van Google Adsense

 • Eenvoudig te implementeren: Google AdSense is gemakkelijk te integreren in je website of blog.
 • Passieve inkomsten: Je verdient geld door simpelweg advertenties op je website weer te geven, zonder actieve verkoopinspanningen.
 • Brede adverteerderspool: Google heeft een uitgebreid netwerk van adverteerders, wat betekent dat je diverse advertenties van verschillende bedrijven kunt tonen.
 • Relevante advertenties: AdSense past automatisch advertenties aan op basis van de inhoud van je website, waardoor de kans op klikken en inkomsten wordt gemaximaliseerd.
 • Betrouwbare betalingen: Google staat bekend om zijn betrouwbare betalingsproces, wat zorgt voor regelmatige en tijdige uitbetalingen aan uitgevers.
 • Gebruiksvriendelijke rapportage: AdSense biedt uitgebreide rapportage en analyse om je prestaties te volgen en te optimaliseren.
 • Goede combinatie met afffliate: Je kan Adsense zeer goed combineren met Affiliate marketing!

Kortom het is zeer eenvoudig om met Adsense geld te verdienen, wel moet je even wachten voor goedkeur binnen het netwerk. Ook is er absoluut geen enkele mogelijkheid om in contact met echte mensen te komen voor support: Google is op dat vlak niet te bereiken. Na goedkeuring moet je wat code op de website zetten en doet Google zelf (geautomatiseerd) het meeste werk.

Hoeveel kan je dan verdienen met Adsense en Banners?

Dit ligt natuurlijk aan veel zaken, allereerst waar jouw website over gaat. Gaat jouw website over saaie zakelijke software pakketten dan verdien je veel meer per view in verhouding tot een website over voetbalnieuws. Wij hebben zelf zo’n 30 portals die draaien via Google Adsense en gemiddeld verdienen wij zo’n 25 cent per klik en worden er op 100.000 paginaweergaves ongeveer 2000 clicks gezet.

Dat dus neerkomt op 6 euro per 1000 pagina weergaves. Heb je dus een site met 20 bezoekers per dag met 2 paginaweergaves per bezoeker? Dan verdien je rond de 5 euro per maand!

 • Meld je overigens hier aan voor Google Adsense

Zelf Advertentieruimte verkopen

Directe advertentieverkoop, waarbij je rechtstreeks adverteerders benadert zonder tussenkomst van een derde partij, kan uiterst efficiënt zijn. Dit kan vooral voordelig zijn als je website gemakkelijk te vinden is voor je doelgroep en de waarde ervan voor potentiële adverteerders duidelijk is. Het vergt weliswaar meer tijd en inspanning, en er bestaat het risico dat er periodes zijn waarin je geen adverteerders hebt, maar uiteindelijk betekent dit dat je de opbrengsten niet hoeft te delen met enige tussenpersoon.

Voordat je zelf deals wilt gaan maken moet echt ‘alles’ kloppen:

 • Je moet serieus veel traffic hebben of zeer sterk aanwezig zijn binnen een niche. Grote merken treden nooit in contact met kleine of onbekende websites.
 • Maatwerk kost altijd ’tijd en gedoe’ daarom gaan grote merken pas samenwerkingen aan als alles klopt. Goede adverteerder pagina. Goede contact mogelijkheden. Geen anonieme sites. Sterke en actieve social media profielen. Goede strakke deals met goede voorstellen. Vaak moet je als website ook gewoon al een tijdje bestaan. Voor een nieuwe website is het moeilijk om zomaar even samenwerkingen op te starten.
 • Ook intern moet je alles op orde hebben, een goed facturatie systeem, professionele e-mails en Signaturen voor contact. Een up-to-date LinkedIn profiel zodat de adverteerder ziet met wie hij zaken doet.

Geld verdienen via Media bureaus (uitbesteden)

Veel grotere websites die liever niet met Google AdSense of een affiliate netwerk willen werken, kiezen vaak voor de diensten van een mediabureau. Deze bureaus beheren dan de advertentiemogelijkheden en banners op de website. Voor veel kleinere websites is dit echter geen haalbare optie vanwege de hoge beheerkosten die mediabureaus in rekening brengen. Desalniettemin kan dit een interessante keuze zijn voor goed presterende websites met een aanzienlijk aantal bezoekers en omzet.

Absoluut niet aan te raden: Paid Blogs en links verkopen

Deze methode om geld te verdienen staat onder vele namen bekend: advertorials, links kopen, linkbuilding, paid blogging, guest blogging. etc. 

Je hebt vast wel eens een e-mail gekregen met daarin: “Hallo webmaster, jij hebt echt een fantastische website! Ik werk voor x en ik zou graag in dit artikel een link willen kopen.” Dit kan je het beste niet doen. Links naar buiten toe moeten natuurlijk zijn en waarde toevoegen. Als je dit laat invullen door andere partijen beschadig je jouw website en de reputatie van jouw website.

Waarom dit wel of niet doen

Wij nemen als bedrijf best vaak websites over en als wij zien dat een partij links en blogs heeft verkocht dat nemen wij vrijwel nooit zo’n site over. Dat beschouwen wij dan als ‘damaged goods’.

Dit soort zaken zijn super makkelijk te herkennen: Nieuwe commerciële semi relevante korte blogposts met daarin vaak 2 of 3 linkjes, waarvan er dan één naar de homepage gaat en eentje naar een specifiek keyword.

Google ziet dit ook echt wel en zal jouw website hierdoor lager laten ranken. Wat weer inhoud: minder inkomsten vanuit Adsense en Affiliate Marketing. En dus minder geld verdienen met de website!

Redactie uit handen geven: niet doen!

Sommige websites geven de gehele redactie uit handen aan sites die dit soort dealtjes verkopen. Dan loopt jouw website helemaal vol met informatie die niet echt waarde toevoegt voor lezers en zal het langzaam aan jouw website om zeep helpen.

 • De enige reden om dit WEL te doen is als je zoveel mogelijk nog wilt halen uit een aflopend project. Als je toch niets anders meer ziet in jouw website en toch nog zoveel mogelijk eruit wilt halen dan is dit de ideale oplossing. Een partij waar je dit in zo’n case goed mee kan doen is allthewayup.nl.

Methodes om geld te verdien en waar je voor moet oppassen

Per methode om online geld te verdienen wilde we eens goed aangeven waarvoor je moet oppassen:

Methode Waarvoor oppassen?
Google AdSense Te veel advertenties die de gebruikerservaring beïnvloeden. Let ook hier op dat je iets verder moet zijn wil je hier goed mee verdienen.
Affiliate Marketing Te veel promotionele inhoud die afbreuk kan doen aan de geloofwaardigheid van je website. Ook verdien je niet veel met affiliate marketing, je hebt vele traffic nodig om dit werkbaar te krijgen.
Directe advertentieverkoop Te veel advertenties die de gebruikerservaring kunnen verstoren. Zorg ervoor dat je betrouwbare adverteerders hebt.
E-commerce Oh oh, het webshop / product pad is natuurlijk heel interessant, let wel goed op voor veel concurrentie!
Lidmaatschappen verkopen Het creëren van voldoende exclusieve waarde om mensen te laten betalen. Mensen worden bovendien niet snel meer lid van iets.
Donaties verkrijgen Afhankelijkheid van vrijwillige bijdragen en zorg ervoor dat je waarde biedt die het waard is om te steunen. Hier kan weinig mis gaan, maar verwacht geen gouden bergen.
Online cursussen aanbieden Het leveren van hoogwaardige inhoud en waarde voor je cursisten. Zorg voor goede marketing om cursisten aan te trekken. Je kan hier veel mee verdienen, maar je moet wel concurreren met schreeuwende jongetjes.
Sponsorships aanbieden Het behouden van de integriteit van je merk en ervoor zorgen dat sponsors passen bij je doelgroep en waarden. Dit is een goede methode, sponsors werken alleen als je website echt vertrouwen uitstraalt.
Productverkoop Zorg voor kwalitatieve producten en een naadloze koopervaring voor klanten. Goede producten kunnen voor extra inkomsten zorgen, al helemaal als ze aansluiten op goede content. (Bijvoorbeeld een paardenblog die zelf ook eigen zadels verkoopt)
Premium content Zorg ervoor dat de premium inhoud significant genoeg is om te rechtvaardigen waarom mensen ervoor betalen. Advertorials moet je ook een goede website voor hebben, design moet als een huis staan.
Betaalde nieuwsbrieven Het bieden van voldoende waarde om abonnees te behouden en het vermijden van overmatige promoties. Bijna onmogelijk om dit werkbaar te krijgen.
Leadgeneratie Zorg ervoor dat de leads van hoge kwaliteit zijn en van echte waarde zijn voor de adverteerders. Dit werkt alleen in niches waar het veel om leads draait
Freelance diensten Het leveren van kwalitatieve diensten en het vinden van een constante stroom van klanten. Je kan natuurlijk altijd veel verdienen door jezelf te verhuren, vaak in het begin van het avontuur voor online geld verdienen een goede stap om jezelf te verhuren en zelf ook nog eens ervaring op te doen.

Conclusie geld verdienen met websites

De markt voor advertenties is volop in beweging, affiliate marketing en Adsense zijn op dit moment voor kleinere websites de beste oplossingen om wat bij te verdienen. Meld je aan bij een Tradetracker (voor de links) & Adsense (voor de banners , advertentie en reclame) en je bent zo up en running!

Het is belangrijk om ook aan je bezoekers te denken. Het is niet de moeite waard om een paar extra euro te verdienen aan grote banners als je daardoor op lange termijn je bezoekers afschrikt. De inkomsten zullen pas echt binnenstromen bij veel verkeer, dus het is verstandig om eerst te focussen op het laten groeien van je website naar 1000 bezoekers per maand voordat je je richt op het verdienen van geld.

STRATO_banner_Webhosters