Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Flexwebhosting wijzigt de tarieven, goedkoopste pakket fors duurder

Blog

Flexwebhosting wijzigt de tarieven, goedkoopste pakket fors duurder

Flexwebhosting heeft de website en de hosting pakketten aangepast en daarbij is het goedkoopste webhosting pakket verwijderd. Deze wijziging volgt drie maanden op de overname van het bedrijf door TWS. In een enthousiaste mail verzonden…

Flexwebhosting heeft de website en de hosting pakketten aangepast en daarbij is het goedkoopste webhosting pakket verwijderd. Deze wijziging volgt drie maanden op de overname van het bedrijf door TWS.

In een enthousiaste mail verzonden op maandag 16 maart wijst het bedrijf op de nieuwe huisstijl waarbij ook het hostingplatform is vernieuwd. Verder staat er naast een update over het Coronavirus niets in de email over de nieuwe pakket details en aangepaste tarieven.

Nieuwe Tarieven

We zetten de tariefswijzigingen tussen de oude en nieuwe pakketten op een rij.

Oude tarief* Huidige tarief*
Instap €2,50 n.v.t.
Basic €5,- n.v.t.
Essential n.v.t. €4,95
Premium SSD €12,50 €12,50
Excellent SSD €20,- €24,95

* dit betreft het tarief per maand exclusief BTW

Wat we zien is dat Flexwebhosting van vier pakketten is overgestapt naar drie pakketten als het gaat om shared hosting. Daarbij zijn de twee goedkoopste pakketten ‘Instap’ en ‘Basic’ verdwenen en daarvoor in de plaats is nu het pakket ‘Essential’ gekomen.

Echt een prijsverhoging betreft het hier niet aangezien het nieuwe ‘Essential’ pakket meer lijkt op het oude Basic pakket. Echter is wel de goedkoopste optie komen te vervallen. Het zou dus goed zo kunnen zijn dat huidige klanten van het Instap pakket enkel kunnen worden overgezet op het nieuwe Essential pakket wat voor hen een prijsverhoging van 98% zou betekenen. Wellicht kunnen bestaande klanten hun oude tarieven en pakketten behouden.

Tarieven voor de domeinnamen met extensies .NL, .BE, .EU en .COM zijn ongewijzigd.

Wijzigingen in pakket details

‘Instap’ pakket 98% duurder
Hoewel Essential dus een nieuw instap pakket is lijkt deze qua tarief en specificaties op het oude Basic pakket (toen het goedkoopste instap pakket). Als we het hiermee vergelijken heeft Essential meer schijfruimte, 10 GB in plaats van 8 GB en is het dataverkeer nu onbeperkt in plaats van 1.000 GB.

Premium SSD heeft meer ruimte (zelfde prijs)
Het pakket Premium SSD behoudt exact dezelfde prijs, namelijk €12,50 per maand. De schijfruimte in dit pakket wordt verhoogd van 15 GB naar 25 GB en het dataverkeer van 5.000 naar onbeperkt. Het aantal websites dat maximaal is dit pakket kan worden geplaatst is verlaagd van 5 naar 3 websites.

Excelent SSD is 20% duurder
Bij het pakket Excellent SSD is de prijs verhoogd van €20 naar €24,95 per maand, een verhoging van bijna 20%. Hoewel de schijfruimte is verdubbeld van 25 GB naar 50 GB is het opvallend dat het aantal websites dat maximaal in dit pakket kan worden gehost juist wordt verlaagd van 10 naar 5 websites.

Vergelijkbare wijzigingen en prijsverhogingen zagen we eerder bij bedrijven nadat ze waren overgenomen door TWS, zie dit overzicht. Het is niet verrassend dat webhosting pakketten van minder dan €5 per maand voor grotere bedrijven niet interessant zijn. Daarbij lijkt de aanpak om klanten aan te trekken tegen lage tarieven en vervolgens tarieven te verhogen redelijk effectief. Er zijn overstappers maar de drempel om over te stappen is toch hoog en een groot deel zal de prijsverhoging accepteren.

Toch is het vreemd om te zien dat dergelijke wijzigingen vaak enigszins verborgen worden. De nieuwsbrief van Flexwebhosting spreekt met géén woord over de nieuwe tarieven, ook in de blog zien we géén update over deze nieuwe pakketten. Flexwebhosting wordt beoordeeld met een 3,3/5 op basis van 160+ reviews.

We hebben Flexwebhosting om meer informatie gevraagd en dit bericht zal worden ge-update indien we dit ontvangen.

STRATO_banner_Webhosters