Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Team.blue: Webhosting bedrijven

Blog

Team.blue: Webhosting bedrijven

De partij achter de volgende grote hosting labels in Nederland: TransIP, Vimexx, Hypernode, VDX, Ixl Hosting, Hipex, Proserve en CloudVPS.

Team.blue is een Europese aanbieder van webhosting en cloud computing en gevestigd in Leiden op de Vondellaan. Team.blue is ontstaan na een fusie in 2019 tussen de TransIP Group en de Combell Group. In Nederland is Team Blue voornamelijk bekend door Vimexx en Transip.

Op dit moment, in 2024, omvat het portfolio van team.blue maar liefst 20 webhostingbedrijven verspreid over diverse Europese landen. Onlangs heeft het bedrijf Enartia (gevestigd in Griekenland) en Hipex (gevestigd in Nederland) overgenomen, en het lijkt erop dat ze van plan zijn om hun acquisities voort te zetten.

De hosting bedrijven van Team.blue Nederland

De vijf meest prominente spelers uit het portfolio van team.blue in Nederland zijn als volgt. Hierbij worden ook het aantal reviews en de bijbehorende rating weergegeven voor elk bedrijf.

Vimexx – Team.Blue

Nadat Vimexx in 2015 is opgericht zijn ze enorm hard gegroeid. Vimexx richt zich op een scherpe prijs en biedt al shared webhosting aan vanaf €0,45 per maand. Om deze scherpe prijzen te kunnen aanbieden ontbreekt er helaas wel telefonische helpdesk. Ook zijn de laatste jaren de prijzen forst verhoogt wat de ratings enorm onder druk heeft gezet.

TransIP – Team.Blue

TransIP heeft sinds haar oprichting in 2003 vooral positieve feedback ontvangen. Helaas is op de reviewpagina te zien dat sinds de overname van team.blue in 2019 de beoordelingen veel  negatiever zijn geworden. Uit deze reacties valt vooral op te maken dat niet iedereen even blij is met de klantenservice en de prijs verhogingen.

Zelf hebben wij veel ervaring met Transip en vinden wij het een goede host voor shared hosting. Het is jammer dat een groot bedrijf als Transip reviews niet serieus neemt.

VDX – Team.Blue

VDX krijgt goede beoordelingen. Dit komt veelal door de vriendelijke en snelle service. Ook de kwaliteit van de hosting draagt hieraan bij.

iXL Hosting – Team.Blue

De meeste reviews bij iXL Hosting zijn positief. Hier en daar kom je wel opmerkingen tegen die aangeven dat betalingen niet altijd even goed verlopen en dat de klantenservice wat tegenvalt. Over het algemeen geeft iedereen aan blij te zijn met de webhost.

Hypernode / Hipex – Team.Blue

e-Commerce hosting specialisten waar we eigenlijk nog te weinig ervaringen over hebben ontvangen.

Team Blue België

Easyhost België

Easyhost heeft een enorm hoge beoordeling van 4,9 en dit is niet voor niks. Elke review die je leest is zowel positief over de prijs/kwaliteit verhouding als over de kwaliteit in het algemeen. Daarnaast lees je niks anders dan positieve reacties over de snelle en vriendelijke klantenservice (email- en telefoonservice).

Combell België

Combell is eigenlijk niet competitief met Nederlandse hosts, helemaal doordat de ervaring met de klantenservice slecht (voornamelijk: traag) zijn.

Alle team.blue hosting bedrijven

Wil je meer weten over hosting bedrijven en de moederbedrijven? Lees dan eens dit artikel: Hosting bedrijven, groepen & moederbedrijven. Of neem een kijkje bij de grote concurrent van Team Blue:  Your Online. Als er reviews veranderen passen wij dit artikel direct aan.

STRATO_banner_Webhosters