Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Deze 28 hosting bedrijven vallen straks onder Combell of TWS

Blog

Deze 28 hosting bedrijven vallen straks onder Combell of TWS

De keuze is reuze, zeker als het op webhosting aankomt. Althans zo lijkt het op het eerste gezicht wanneer je ziet dat er honderden Nederlandse hosting bedrijven actief zijn. Sinds 2018 is er achter de…

De keuze is reuze, zeker als het op webhosting aankomt. Althans zo lijkt het op het eerste gezicht wanneer je ziet dat er honderden Nederlandse hosting bedrijven actief zijn.

Sinds 2018 is er achter de schermen echter wat aan het veranderen. Vele Nederlandse hosting merken zijn opgekocht en vallen nu onder enkele grote eigenaren.

Nu de overname van TransIP door Combell is goedgekeurd door de ACM (deze goedkeuring is 21 mei 2019 door de ACM gegeven) zal dit niet lang meer duren. Na deze overname of fusie vallen onderstaande 28 hosting merken allemaal onder slechts twee moeder bedrijven: Combell en TWS. Dit blijkt uit dit overzicht dat wordt bijgehouden op Webhosters.nl.

Hosting merken die vallen onder COMBELL (na afronding overname TransIP)

 1. Byte
 2. CloudVPS
 3. Combell
 4. Dandomain
 5. DDS
 6. Easyhost
 7. HostingXS
 8. iXL Hosting
 9. Nucleus
 10. Proserve
 11. Robohost
 12. Spango Internet
 13. TransIP
 14. VDX
 15. We are online
 16. Webscale
 17. Webstekker

Hosting merken die vallen onder TWS

 1. Axarnet
 2. deHeeg
 3. Neostrada
 4. PCextreme
 5. Realhosting
 6. Revices
 7. Savvii
 8. SoHosted
 9. Versio
 10. Vip internet
 11. Yourhosting

Is dit een probleem?

Dat meerdere verschillende bedrijven dezelfde eigenaar hebben hoeft helemaal geen probleem te zijn. Bedrijven als Byte en TransIP zullen hun eigen identiteit (voorlopig) wel behouden en bieden ook andere diensten tegen andere tarieven aan.

Het kan wel vervelend kan zijn in het geval een klant ontevreden is en weg wil bij de hosting aanbieder. Wanneer vervolgens blijkt dat overstappen heeft geleidt tot een ander merk van dezelfde eigenaar terecht te komen zal dit niet altijd prettig voelen.

Wordt de keuze nu (te) klein?

Het grote aantal overnames onder webhosting bedrijven zal mede zijn veroorzaakt door de zeer versplinterde markt. Ook na het hoge aantal overnames in 2018 en 2019 is er gelukkig nog steeds genoeg te kiezen. Naast TransIP (onderdeel van Combell) en Yourhosting (onderdeel van TWS) zijn er nog meerdere grote webhosters zoals Hostnet en Mijndomein om uit te kiezen en ook het aantal kleine onafhankelijke bedrijven in de webhosting markt is nog erg groot. Dat er ook na deze grote overname voldoende concurrentie in de markt is was ook een reden voor de ACM om goedkeuring te geven.

STRATO_banner_Webhosters