Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / TransIP verhoogt de tarieven

Blog

TransIP verhoogt de tarieven

Maandag heeft TransIP in een mail aan haar klanten laten weten dat het bedrijf nieuwe webhosting pakketten introduceert per 15 juli 2020. De prijsverhogingen lopen van 20% tot 30% voor de webhosting pakketten. Oude tarief…

Maandag heeft TransIP in een mail aan haar klanten laten weten dat het bedrijf nieuwe webhosting pakketten introduceert per 15 juli 2020. De prijsverhogingen lopen van 20% tot 30% voor de webhosting pakketten.

Oude tarief Nieuwe Tarief Verhoging
Webhosting S / Core € 5 € 5,99 +20%
Webhosting L / Pro € 8 € 9,99 +25%
Webhosting XL / Max € 15 € 19,99 +30%

* Tarieven exclusief BTW

Nieuwe pakketten & prijsstijgingen

Voor bestaande klanten is dit zoals genoemd een prijsverhoging van 20% tot 30% afhankelijk van het pakket. Wat betreft de specificaties gaan klanten er bij de duurdere pakketten iets op vooruit, het kleinste instap pakket behoudt dezelfde 10 GB schijfruimte.

Het middelste Pro pakket (voorheen Webhosting L) gaat van 50 GB schijfruimte naar 100 GB schijfruimte. Het aantal databases stijgt van 10 naar 100 en het aantal email adressen van 50 naar 100.

Het duurste Max pakket (voorheen Webhosting XL) gaat van 100 GB schijfruimte naar 250 GB en beschikt nu over onbeperkt aantal databases, wat voorheen maximaal 100 databases was.

Hoewel bestaande klanten dus 1 maand van te voren zijn geïnformeerd over de prijsstijging is voor nieuwe klanten geen update te vinden op de website. Nieuwe potentiële gebruikers van de hosting van TransIP kunnen nu van de ene op de andere dag enkel de nieuwe duurdere webhosting afnemen.

Prijst TransIP zich uit de markt?

In vergelijking met andere meer ‘premium’ webhosting diensten is TransIP niet plotseling erg duur geworden. Kijken we naar bedrijven zoals Argeweb, Antagonist, Yourhosting, Hostnet dan zitten vergelijkbare pakketten daar ook rond de €6 per maand.

TransIP is onderdeel van Team.blue, samen met onder andere Combell en Vimexx. Team.blue is in een felle een strijd met TWS over marktaandeel in Nederland. Nadat TWS in 2018 en 2019 diverse overnames had gedaan zagen we ook bij veel van die bedrijven daarna een prijsverhoging. Tot nu toe zagen we dit bij de merken onder Team.blue nog niet zo duidelijk. Wel is bijvoorbeeld te zien dat Vimexx sinds ongeveer 1 jaar het goedkoopste pakket verbergt, iets wat vlak voor de overname door Team.blue nog niet het geval was. [1]https://web.archive.org

 

Bekijk hier welke bedrijven onder Team.blue en TWS vallen.

Bronnen