Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / mijn.host geverifieerd als groene hoster

Blog

mijn.host geverifieerd als groene hoster

Mijn.host is nu officieel geverifieerd als groene hoster en biedt nu nog alleen 100% groene webhosting aan.

mijn.host is door The Green Web Foundation geverifieerd als groene hoster. De internet- en ICT-sector verbruikt veel stroom, maar mijn.host neemt verantwoordelijkheid en biedt alleen 100% groene hosting aan, wat geverifieerd is door een onafhankelijke organisatie. Naast het leveren van groene hosting hebben zij ook andere initiatieven genomen om de impact op het milieu zo minimaal mogelijk te houden.

Alleen groene hosting

De hostingpakketten van mijn.host draaien op 100% hernieuwbare energie in het Equinix AM6 datacenter in Amsterdam. Dit datacenter voert meerdere inspanningen uit op het gebied van duurzaamheid en heeft als doel om klimaatneutraal te zijn in 2030. Daarnaast maakt mijn.host enkel gebruik van efficiënte HP Gen10 servers die goed scoren op duurzaamheid, volgens een onderzoek van Greenpeace. Ook heeft HP het doel om in 2040 klimaatneutraal te zijn.

Temperatuur en restwarmte

Momenteel wordt er gewerkt om restwarmte uit het AM6 datacenter aan een deel van woningen en gebouwen op de Overamstel te leveren. Dit is het eerste project in Amsterdam waar warmte van een datacenter op grootschalige wijze wordt ingezet als bron voor een collectief laagtemperatuur warmte- en koudenet[1]Duurzame warmte, Grond en ontwikkeling Amsterdam, Linkedin.nl. Equinix heeft ook de temperatuur van haar datacenters verhoogd tot 27 graden om het energieverbruik te verminderen, zonder gevolgen voor de apparatuur [2]Equinix: temperatuur datacenter kan naar 27 graden, Computable.nl.

Geverifieerd door The Green Web Foundation

Dat mijn.host enkel groene hosting levert is geverifieerd door de onafhankelijke organisatie The Green Web Foundation. Meer informatie en het rapport is te vinden op hun website. Hierin is ook de PUE-waarde (Power Usage Effectiveness) van het datacenter inzien.

Eigen inspanningen

mijn.host gaat daarnaast nog een stap verder met eigen inspanningen om hun footprint zo minimaal mogelijk te houden. Zo worden de werkzaamheden voornamelijk remote uitgevoerd, wat veel woon-/werkverkeer scheelt en wordt er op kantoor enkel gebruik gemaakt van 100% groene energie uit Nederland. Daarnaast wordt apparatuur gerecycled en afval gescheiden. Het kapitaal van de onderneming wordt enkel gestald bij een duurzame bank.

STRATO_banner_Webhosters