De afgelopen zomer zijn we vanuit Webhosters.nl volop bezig geweest met de ontwikkeling van de website en natuurlijk ook met de Snelheidstest 2018. Het is erg leuk om te zien hoe goed hier op gereageerd werd vanuit de media en vanuit de deelnemende bedrijven zelf.

Snelheidstest 2018

Uiteraard hebben we veel opbouwende feedback gekregen over hoe we het in 2019 wellicht nog beter kunnen doen, die feedback nemen we dan ook dankbaar in ontvangst. Yourhosting en Sohosted waren in ieder geval verheugd en vieren de winst graag met hun klanten.

Less is More!

Ook hebben we de zomer en de maand september gebruikt om de database op te schonen. Door scherp te kijken of alle hosting bedrijven in de database (nog) wel actief webhosting aanbieden hebben we ruim 100 webhosters kunnen verwijderen. Veelal waren dit ook marketing partijen die inmiddels hun focus hadden verlegd of bedrijven die reeds gestopt waren, kortom opgeruimd staat netjes. Zelfs na deze opschoon actie staan er nog meer dan 450 webhosting bedrijven in de database waarmee er genoeg keus is voor gebruikers op zoek naar hosting. Is jouw bedrijf ten onrechte verwijderd? Dan kun je hier weer een aanmelding doen.

Beter Algoritme

Verder hebben we nog een flinke verbetering aan het algoritme uitgevoerd. Het algoritme wordt gebruikt om de ‘Aanbevolen volgorde’ in de vergelijker te bepalen. In dit algoritme is meer weging gegeven aan de factor ‘aantal reviews in de afgelopen 12 maanden’. Dat betekent dat bedrijven die het afgelopen jaar géén of erg weinig reviews hebben ontvangen een iets lagere score krijgen. Hiermee willen we de ranking zo actueel mogelijk houden. De gedachte erachter is dat een beoordeling van een paar jaren terug minder veelzeggend is dan een recente beoordeling.

Knop “Direct Bestellen”

Ten slotte hebben we ook het Premium en Extra profiel waardevoller gemaakt. Er zat natuurlijk al een flinke meerwaarde in doordat er meer pakketten kunnen worden toegevoegd en er aanbiedingen kunnen worden weergegeven. Toch hebben we dit verder uitgebreid met de ‘Bestel knoppen’, deze worden enkel nog bij de Premium en Extra profielen getoond. Dit geldt zowel voor de weergave in de vergelijker als op de pakket pagina’s zelf. Bekijk hier de 3 profielen voor een bedrijfsaanmelding

Met deze updates is Webhosters.nl weer klaar voor de winter. Mocht je vragen hebben over de wijzigingen of suggesties voor nieuwe ontwikkelingen kun je altijd even een berichtje sturen via het contactformulier.