Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / 4 keer ‘Extra kosten’ bij het afsluiten webhosting pakket

Blog

4 keer ‘Extra kosten’ bij het afsluiten webhosting pakket

Bij het vergelijken van webhosting pakketten zie je gelijk dat tarieven niet altijd helemaal duidelijk zijn. Zo wordt er bij hosting bedrijven veel gewerkt met kortingen, deze gelden soms maar één maand en een andere…

Bij het vergelijken van webhosting pakketten zie je gelijk dat tarieven niet altijd helemaal duidelijk zijn. Zo wordt er bij hosting bedrijven veel gewerkt met kortingen, deze gelden soms maar één maand en een andere keer wel jaren. Echter nog lastiger zijn de extra kosten, soms voor zaken waar je het niet bij verwacht.

€10 setupkosten bij Yourhosting

De instap pakketten van Yourhosting, zowel pakket XS als pakket S, komen met €10 setupkosten. Hoewel het bedrijf wel duidelijk is over het feit dat deze kosten in rekening worden gebracht kunnen we niet goed vinden wat ze precies doen voor deze €10. Vanaf pakket M (€11 per maand) worden er géén setupkosten meer in rekening gebracht.

€0,50 iDeal kosten bij Versio

Bij Versio is de betaling met iDeal niet gratis, er wordt €0,50 in rekening gebracht. Voordat we de bestelling uitvoeren kunnen we niet goed informatie vinden over de transactiekosten.

€12,75 setupkosten bij Budget Webhosting

Wanneer we naar het overzicht van de pakketten kijken bij Budget Webhosting zien we niet gelijk dat er extra kosten zijn, klikken we echter op ‘meer informatie’ staat er duidelijk bovenaan vermeldt dat er ‘eenmalige set-up kosten EU 12.75‘ in rekening worden gebracht. Zeker in verhouding tot de jaarprijs van €12 voor het eerste jaar hosting is dit een flink bedrag wat er boven op komt.

€1,50 iDeal kosten bij Sohosted

Tijdens de bestelling blijkt bij Sohosted dat een betaling met iDeal €1,50 kost. We kunnen hier weinig over lezen op de website, het is wel iets wat je op bijvoorbeeld deze pagina verwacht. Wie eenmaal klant is wordt vervolgens over te stappen op automatische incasso om zo ‘€1,82 korting per factuur’ te ontvangen. Een beetje de wereld op zijn kop helaas.

Op zoek naar hosting zonder extra kosten?

Gelukkig zijn er ook genoeg bedrijven waar je zonder extra kosten een hosting pakket kunt bestellen, we hebben dit ervaren bij Antagonist, Argeweb, Strato, SiteGround, Mijndomein, Vimexx en Yourname. De aanwezigheid van deze kosten is door ons bevestigd in juli 2018. We weten dat de meeste van deze kosten er al langer zijn (sommige al jaren) maar wellicht dat, naar aanleiding van dit artikel, bedrijven de kosten aanpassen of zelfs verwijderen. Mocht dat zo zijn zullen we over enkele maanden een update van dit artikel plaatsen.

GERELATEERDE ARTIKELEN:

STRATO_banner_Webhosters