Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / 6 Thuisbezorgd alternatieven voor restaurants

Blog

6 Thuisbezorgd alternatieven voor restaurants

Tijdens de Corona crisis starten restaurants snel een eigen eten bestelsite. Zij lijken daarbij vaak ervoor te kiezen om zich niet bij marktleider Thuisbezorgd aan te sluiten. Deze keuze heeft waarschijnlijk te maken met de…

Tijdens de Corona crisis starten restaurants snel een eigen eten bestelsite. Zij lijken daarbij vaak ervoor te kiezen om zich niet bij marktleider Thuisbezorgd aan te sluiten. Deze keuze heeft waarschijnlijk te maken met de hoge commissies die Thuisbezorgd per transactie in rekening brengt. Per bestelling moet namelijk 13% van de omzet worden afgedragen aan Thuisbezorgd.

We zetten daarom de beste alternatieven voor Thuisbezorgd op een rij.

1. Eten.com – 6% commissie

Eten.com is een initatief dat is gestart uit frustratie over de hoge commissies van Thuisbezorgd. Het is cooperatie waar zich ruim 1.200 horeca ondernemers hebben aangesloten. Vooralsnog is het echter nog in ontwikkeling. De commissie zal 6% bedragen.

Website: https://www.eten.com/restaurant/aanmelden/

2. Restaurantapp – €58,50 per maand

Restaurantapp biedt de mogelijkheid een eigen app af te nemen of een bestel functie aan de bestaande website toe te voegen. In beide gevallen rekent het bedrijf een vast bedrag per dag van €1,95 (oftwel €58.50 per maand). Daarbij worden er verder géén commissies berekent en ben je al snel goedkoper uit dan via Thuisbezorgd. De grens daarvoor ligt rond de €500 omzet per maand.

Website: https://restaurapp.nl/

3. Foodnu – Vanaf €25 per maand

Foodnu bouwt uw app en website vanaf €25 per maand. Er zijn géén extra kosten of commissies.

Website: https://restaurants.foodnu.nl/

4. Thuiseten.nl – 6% commissie

Ook het alternatieve Thuiseten.nl biedt online bestellen aan tegen 6% commissie, minder dan de helft van het tarief van Thuisbezorgd. Naast de mogelijkheid om eten te bestellen richten ze zich ook op het samen thuiseten met vrienden.

Website: https://thuiseten.nl/alternatief-thuisbezorgd

5. Tableduck – slimme chatbot

Hoewel dit géén volwaardige bestelsite is willen we Tabletduck ook noemen. Tableduck geeft je eigen website een slimme chatbot. Klanten kunnen in de chat bestellen en gelijk ook betalen. Het instaptarief is €49 per maand wat een limiet kent van 250 orders.

Website: https://www.tableduck.com

6. Sitedish – €30 per maand

Sitedish biedt naar eigen zeggen het totaalpakket voor afhaal- en bezorgrestaurants. Voor een vast bedrag van €30 per maand krijg je bij Sitedish een website, kassasysteem en app. Er worden géén commissies berekent over de bestellingen.

Website: https://www.sitedish.nl

Veel van deze oplossingen zijn een veelvoud goedkoper dan de diensten van Thuisbezorgd. Het betreffen echter wel allemaal oplossingen die een functionaliteit bieden voor de eigen website. Zij bieden vrijwel géén platform met miljoenen actieve Nederlandse consumenten zoals Thuisbezorgd dat doet. Het is dan ook niet een volwaardig alternatief in die zin. We volgen de ontwikkelingen in deze markt op de voet.

STRATO_banner_Webhosters