Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Wat is de beste WordPress SEO plugin: Yoast SEO of All-in-one SEO?

Blog

Wat is de beste WordPress SEO plugin: Yoast SEO of All-in-one SEO?

Met een SEO plugin maak je WordPress snel geschikt voor zoekmachine optimalisatie. Deze plugins stellen je in staat goede titels en beschrijvingen aan pagina’s toe te voegen en de plugins gaan hierin steeds verder om…

Met een SEO plugin maak je WordPress snel geschikt voor zoekmachine optimalisatie. Deze plugins stellen je in staat goede titels en beschrijvingen aan pagina’s toe te voegen en de plugins gaan hierin steeds verder om je te ondersteunen.

Als het gaat om een goede SEO plugin voor WordPress zijn er twee plugins die verreweg het meest gebruikt worden wereldwijd en het beste worden beoordeeld. Dit zijn het Nederlandse Yoast SEO en de plugin All-in-One SEO Pack. In deze 1-op-1 vergelijking leggen we deze twee plugins naast elkaar en helpen je zo om te kunnen kiezen.

All-in-One SEO plugin

De All-in-One SEO plugin is sinds 2007 meer dan 50 miljoen keer gedownload, momenteel zijn er 2 miljoen actieve gebruikers. Gemiddeld beoordelen WordPress gebruikers deze plugin met een 4,4 / 5 op basis van de laatste 400+ reviews.

De gratis versie van deze plugin is zeer volledig en voor veel gebruikers voldoende. Er is naast optimalisatie voor titels en beschrijvingen ook gedacht aan canonical-URL’s, XML sitemap, duplicatie content en meer. Zelf zeggen ze de enige plugin te zijn die SEO integratie met e-commerce sites heeft zoals WooCommerce. All-in-One SEO is beschikbaar in 50+ talen waaronder Nederlands.

De betaalde versie van deze plugin, All in One SEO Pack Pro genoemd, geeft met name extra ondersteuning. Je krijgt toegang tot WooCommerce ondersteuning, een kennis database en een premium forum. Ook is de Pro versie zonder reclame.

✔ Zeer complete SEO plugin
✔ Integratie met WooCommerce
✔ Nederlandstalig

All-in-One-SEO plugin
(pro versie vanaf $57)

Yoast SEO plugin

De Yoast Seo plugin is wereldwijd 40 miljoen keer gedownload met momenteel 5 miljoen actieve gebruikers. De gemiddelde beoordeling via WordPress is een 4,9 / 5 op basis van de laatste 20 duizend reviews. Deze plugin is gebouwd en in eigendom van Joost de Valk, inmiddels heeft zijn bedrijf 80 werknemers in dienst en een omzet van ruim €10 miljoen per jaar.

De Yoast SEO plugin helpt je bij alle basis optimalisatie stappen die je verwacht. Het maken en optimaliseren van titels en beschrijvingen, de XML sitemap, canonical URL’s etc. Daarnaast is Yoast erg goed in het ondersteunen van een focuswoord en hierbij automatisch analyseren in hoeverre de pagina goed bij dit focuswoord aansluit. Ook zit er een leesbaarheid functie in de Yoast plugin die automatisch controleert hoe goed de tekst leesbaar is. Deze ondersteuningen vallen allemaal in de gratis beschikbare variant van de plugin.

Deze optimalisatie gaat nog een stap verder in het Premium abonnement. Voor €79 per jaar krijg je naast extra ondersteuning ook een plugin die nog beter je pagina analyseert. De meest gebruikte woorden worden automatisch getoond, er worden interne link suggesties gegeven en het redirecten van verwijderde pagina’s wordt gemakkelijker gemaakt.

✔ Best beoordeelde SEO plugin
✔ Nederlandse maker Joost de Valk
✔ Uitgebreide inhoudelijke ondersteuning (content tips etc.)

Yoast plugin pagina
(Pro versie vanaf €79)

Verschil tussen All-in-One en Yoast

Beide plugins doen wat ze beloven, ze maken elke WordPress website SEO geschikt. Dit is zelfs in de gratis varianten van de plugins al zeer volledig en voldoende voor 99% van de gebruikers. Waar All-in-One echter ophoudt gaat Yoast nog een stapje verder. Zij maken de SEO plugin steeds meer een algehele website (en content) optimalisatie plugin. Door te kijken naar de inhoud van de tekst en naar de links en structuur van de gehele website helpen ze je op alle fronten.

Conclusie

Afrondend is in deze 1-op-1 vergelijking dan ook duidelijk geworden dat Yoast SEO de beste WordPress SEO plugin is. De basis SEO onderdelen doen beide plugins goed maar alle extra functionaliteiten die in de Yoast plugin te vinden zijn maken dit een must voor elke WordPress gebruiker. Ben je echter géén ultieme gebruiker en zoek je gewoon iets wat goed werkt dat kun je €20 besparen door voor de All in One SEO plugin te kiezen.

GERELATEERDE ARTIKELEN:

STRATO_banner_Webhosters