Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Marktleider Hostnet overgenomen door One.com

Blog

Marktleider Hostnet overgenomen door One.com

Webhosting bedrijf Hostnet is overgenomen door het Amerikaanse One.com. Het merk Hostnet blijft een zelfstandig onderdeel van de One Group en zal proberen met behulp van deze samenwerking het marktaandeel in Nederland te vergroten. Hostnet…

Webhosting bedrijf Hostnet is overgenomen door het Amerikaanse One.com. Het merk Hostnet blijft een zelfstandig onderdeel van de One Group en zal proberen met behulp van deze samenwerking het marktaandeel in Nederland te vergroten.

Hostnet is opgericht in 1999 en sindsdien uitgegroeid tot één van de marktleiders van Nederland. Samen met Yourhosting, TransIP en Mijndomein behoort Hostnet tot de vier grootste bedrijven in aantallen klanten en omzet.

Yourhosting en TransIP werden eerder al opgekocht door respectievelijk TWS en Team.blue. Dat Hostnet nu in handen van One.com terecht komt is géén verrassing. One.com is in 2018 gekocht door de Private Equity  partij Cinven, zij gaven destijds al aan groeimogelijkheden te zien door het doen van overnames. In 2019 maakte One.com de overname van Digital Garden bekend en in februari 2020 kwam daar SYSE bij, dit zijn beide webhosting bedrijven uit Noorwegen.

Hostnet wordt gewaardeerd met een gemiddelde score van 4,1 uit 5 (900+ reviews) en biedt webhosting aan vanaf €4,50 per maand. One.com wordt gewaardeerd met een gemiddelde score van 1,9 uit 5 (50+ reviews) en biedt webhosting aan vanaf €3,99 per maand.

Bronnen:

STRATO_banner_Webhosters