Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Automattic (Bedrijf achter WordPress.com) doet twee overnames

Blog

Automattic (Bedrijf achter WordPress.com) doet twee overnames

Automattic heeft deze maand twee overnames aangekondigd. Nadat het bedrijf eerder al de blogging website Tumblr had overgenomen heeft het nu ook de plugin ZBS CRM gekocht. Automattic is bekend als eigenaar van WordPress.com, niet…

Automattic heeft deze maand twee overnames aangekondigd. Nadat het bedrijf eerder al de blogging website Tumblr had overgenomen heeft het nu ook de plugin ZBS CRM gekocht.

Automattic is bekend als eigenaar van WordPress.com, niet te verwarren met WordPress.org (WordPress.com is een gehoste commerciële versie van de open-source software). Over de loop van haar bestaan heeft Automattic meerdere partijen overgenomen en zo een groot portfolio rondom hoofdzakelijk WordPress websites opgebouwd.

Enkele bekende diensten die onder Automattic vallen zijn: WooCommerce, Jetpack, Vaultpress, Gravatar en Cloudup. Sinds deze maand horen daar dus Tumblr en Zero BS WordPress CRM bij.

Wat gaat Automattic met Tumblr doen?

Werd Tumblr in 2013 nog voor $1,1 miljard werd verkocht, Automattic heeft er minder dan $3 miljoen voor betaald. In deze deal gaan alle 200 medewerkers van Tumblr over naar Automattic. De CEO van Automattic Matt Mullenweg heeft aangegeven al jarenlang fan te zijn van Tumblr en was onder de indruk van de activiteiten die gaande waren op het platform. Wat duidelijk wordt in het interview met TheVerge is dat Mullenweg een freemium model wat succesvol is bij WordPress.com wil proberen en met name verdere samenwerkingen tussen het WordPress.com platform en Tumblr wil verkennen.

Wat gaat Automattic met Zero BS WordPress CRM doen?

Naast de grote overname van Tumblr is de plugin Zero BS WordPress CRM met 1.000+ installaties en 2 medewerkers een kleine overname. Het is meer door toeval dat een voormalig bestuurslid van Automattic de plugin ging gebruiken en enthousiast werd, zo is het balletje gaan rollen. Volgens dit persbericht zal de naam gewijzigd worden in Jetpack CRM. Verder zijn er nog géén plannen bekend voor wat Automattic met deze plugin gaat doen los van het verder ontwikkelen en uitbouwen van het CRM systeem.

STRATO_banner_Webhosters