Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / TransIP is snelst geteste WordPress Hosting 2020

Blog

TransIP is snelst geteste WordPress Hosting 2020

Uit onderzoek van Webhosters.nl i.s.m. New Fountain is hosting bedrijf TransIP als snelste webhosting voor WordPress naar voren gekomen. TransIP scoorde zowel in testresultaten van WebPageTest als Uptrends gemiddeld een hoge score en wist daarmee…

Uit onderzoek van Webhosters.nl i.s.m. New Fountain is hosting bedrijf TransIP als snelste webhosting voor WordPress naar voren gekomen. TransIP scoorde zowel in testresultaten van WebPageTest als Uptrends gemiddeld een hoge score en wist daarmee SiteGround en Mijndomein net voor te blijven.

Voor deze snelheidstest heeft Webhosters.nl samen met WordPress ontwikkelaar New Fountain uit Haarlem een eerlijke testopzet gemaakt. Hierbij zijn in totaal de volgende acht webhosting bedrijven getest: Hostnet, TransIP, Yourhosting, Mijndomein, Vimexx, Antagonist, GoDaddy en SiteGround.

Bij al deze acht webhosting bedrijven is anoniem een hosting pakket afgenomen dat geschikt is voor WordPress. Vervolgens is op deze hosting acht keer een identieke website geplaatst. Dit is een WordPress website met het Divi thema met daarop een aantal veelvoorkomende plugins zoals Yoast SEO, Contact Form 7, Akismet en meer.

Over de periode van ruim 10 dagen is de laadtijd gemeten op deze acht websites. Hierbij is gebruik gemaakt van gerenommeerde tools zoals WebPageTest en Uptrends en de gemiddelde laadtijden zijn gepubliceerd.

Om te kijken in hoeverre je zelf invloed hebt op de snelheid is tussentijds ook nog een optimalisatie uitgevoerd. In deze optimalisatie zijn drie plugins geïnstalleerd waaronder de plugin WP Super Cache (een caching plugin).

De resultaten uit deze WordPress Snelheidstest zijn duidelijk en wijzen TransIP als winnaar aan met SiteGround als goede tweede en op nummer drie Mijndomein. Dit is de volledige top 8:

  1. TransIP
  2. SiteGround
  3. Mijndomein
  4. GoDaddy
  5. Antagonist
  6. Yourhosting
  7. Hostnet
  8. Vimexx

Los van de drie winnaars komt ook naar voren dat al deze acht bedrijven het erg goed doen en je als klant ook zonder optimalisatie gelijk een redelijk snelle website hebt. De laadtijden komen bij deze bedrijven, op Vimexx na, overal gelijk al onder de 2 seconde. Ook blijkt duidelijk dat de simpele optimalisatie die is toegepast een erg positieve invloed heeft. De websites worden regelmatig minstens twee keer zo snel. Bekijk hier de volledige testresultaten: https://www.webhosters.nl/webhosting-snelheidstest/

STRATO_banner_Webhosters