Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Webwinkel software Luondo is gestopt

Blog

Webwinkel software Luondo is gestopt

Per 1 juli 2020 houdt de maker van webwinkel software Luondo op te bestaan. Het bedrijf geeft op de homepage aan dat het ‘over gaat’ naar CCV shop. Klanten hebben tot 1 juli 2020 de…

Per 1 juli 2020 houdt de maker van webwinkel software Luondo op te bestaan. Het bedrijf geeft op de homepage aan dat het ‘over gaat’ naar CCV shop. Klanten hebben tot 1 juli 2020 de mogelijkheid om de webwinkel over te zetten en daarna zal deze worden verwijderd.

Luondo kwam in 2010 de markt op met een gratis abonnement waar enkel betaalt werd per verkoop. Met een lage prijs van €0,25 per bestelling groeide het aantal klanten in eerste instantie snel. Na enkele jaren gaf Luondo aan dat er al meer dan 20 duizend webwinkels waren gemaakt via het platform (inclusief gratis accounts).

Toch bleek het betalen per bestelling een lastig model en in 2013 kwam daar al een betaald abonnementsmodel van €37 per maand naast. Dit werd vervolgens steeds meer de standaard en het freemium model werd uitgefaseerd.

Luondo is altijd een klein bedrijf gebleven en kreeg het lastig door de ‘mobile friendly’ update van Google en het verplicht invoeren van SSL. Luondo kon de nodige updates niet meer goed aan en heeft nu besloten te stoppen en klanten te verwijzen naar CCS shop.

Bij CCV shop kunnen klanten een webwinkel starten vanaf €24,95 per maand, wie meer dan 50 producten heeft komt echter terecht bij het pakket L van €44,95 per maand. Los van CCV shop zijn er vergelijkbare alternatieven, zie bijvoorbeeld:

Shoppagina (vanaf €9,50 per maand)

Jouwweb  (vanaf €16 per maand)

Lightspeed (vanaf €49 per maand)

Ook overstappen op Magento of WordPress is voor sommige webshop eigenaren een optie. Op dit forum van Luondo delen (ontevreden) klanten hun mening over het stoppen van Luondo.

STRATO_banner_Webhosters