Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / 4 Websites te Koop van $1 miljoen of meer

Blog

4 Websites te Koop van $1 miljoen of meer

Elke internet ondernemer droomt ervan, zijn of haar website verkopen voor een bedrag van $1 miljoen (om vervolgens onder de hoogste palmboom te gaan zitten). Op dit moment staan er maar liefst vier websites te…

Elke internet ondernemer droomt ervan, zijn of haar website verkopen voor een bedrag van $1 miljoen (om vervolgens onder de hoogste palmboom te gaan zitten). Op dit moment staan er maar liefst vier websites te koop met een vraagprijs van een miljoen dollar of hoger.

Het zijn alle vier websites die te koop staan bij het internationale handelsplatform Empireflippers.com. Op dit platform worden openlijk de vraagprijs en de nettowinst per website gedeeld, de exacte URL blijft verborgen en wordt enkel aan serieuze kopers getoond.

1: Beauty Website (Vraagprijs: $1 miljoen)

In de niche ‘Beauty’ staat een website te koop voor $1,068,425. De website verkoopt verschillende merken haarstyle apparaat in 5 landen. Het best verkopende product is het eigen merk van de verkopende partij. De website zoals deze nu als e-commerce website werkt is opgezet in begin 2016, er is echter al een website live op het domein sinds 2009. Het betreft een  .com.au domein met een MOZ Domein autoriteit van 27 en 3 inkomende links. Op basis van de gegevens en de zoekresultaten schatten wij dat het mogelijk dit domein betreft: www.manperfected.com.au.

De omzet is gemiddeld $71 duizend per maand over de afgelopen 12 maanden met een gemiddelde nettowinst van $30.500. Het valt op dat juni 2018 een absolute piekmaand was met $150 duizend omzet en $74 duizend nettowinst. De maanden daarvoor kwam de winst bijna niet boven de $30 duizend uit.

34% rendement op investering
De vraagprijs van net iets meer dan $1 miljoen is een multiple van 35 x de maandwinst. Dit levert een potentieel rendement per jaar van 34% op de investering.

Risico’s

  • Het eerste mogelijke risico is de grote afhankelijkheid van deze website op het bestverkopende product wat een eigen merk is van de verkopende partij. In welke mate dit ook voor de nieuwe koper een goed verkoopkanaal blijft is onzeker.
  • Een tweede mogelijke risico is de lage domein autoriteit en het aantal inkomende links. Dit vereist nader onderzoek omdat 3 inkomende links wel erg laag is.

2: Vier affiliate Websites in de Audio Markt (Vraagprijs: $1,2 miljoen)

Deze verkoop betreft een setje van 4 affiliate websites in de audio markt. De vraagprijs is  $1,185,757. De websites bieden korting acties op audio software. Via affiliate marketing genereren de websites zo een omzet van ruim $99 duizend per maand waarvan $28 duizend nettowinst is (gemiddeld over de afgelopen 12 maanden). De websites zijn gemaakt tussen 2016 en 2018 en worden verkocht samen met Facebook accounts (20k likes) en Twitter account(s) (6K volgers). Ook de mailinglijst van 60 duizend personen zit bij de verkoop inbegrepen.

Rendement 28% op investering
Met een vraagprijs van $1,1 miljoen en ongeveer $28 duizend aan nettowinst wordt hier een multiple gehanteerd van 42x de maandwinst. Dit levert een potentieel rendement op van 28% per jaar.

3: Meubel Webwinkel (Vraagprijs: $1,3 miljoen)

Een meubel website uit 2014 staat te koop voor 1,3 miljoen USD. Het betreft een webwinkel gemaakt met BigCommerce waar ongeveer 50 producten worden verkocht, de helft daarvan wordt via dropshipping verkocht.

De omzet is $80 duizend per maand met een gemiddelde winst van $36 duizend op basis van de afgelopen 12 maanden. In de cijfers valt gelijk op dat er sterke seizoensinvloeden zijn met enorme pieken in de zomer en dalen in de winter.

Rendement 28% op investering
De vraagprijs van $1,3 miljoen is een multiple van 36x de maandwinst. Dit levert een potentieel rendement van 28% per jaar.

Risico’s

  • Er is een grote onzekerheid met betrekking tot de fysieke locaties van de verkoper die buiten deze koop worden gehouden. Hierover zal veel nadere informatie moeten worden opgevraagd bij de verkopende partij.
  • De grote fluctuaties in omzet per seizoen is ook een risico. Het zal voor de koper 3 tot 6 maanden onduidelijk blijven in hoeverre ook de komende zomer weer een goede omzet geeft die de huidige waardering ondersteunt.

4: Huisdieren Webwinkel (Vraagprijs: $ 1,7 miljoen)

De vierde miljoenen website is een huisdieren webwinkel uit 2014 die te koop staat voor $1.736.061. De webwinkel is gebouwd op basis van Shopify en verkoopt slechts enkele producten (3 SKU). Over de afgelopen 8 maanden is een gemiddelde omzet gerealiseerd van $170 duizend en een nettowinst van $56 duizend per maand.

Rendement 39% op investering
Er wordt een multiple van 31 keer dan maandwinst gehanteerd als vraagprijs. Op een investering van $1,7 miljoen kan zo een rendement van 39% per jaar worden verwacht.

Advertentie: https://empireflippers.com/

Conclusie

Kijkend naar deze miljoenen websites vallen de volgende 5 punten op:

1: Wat opvalt aan deze vier websites is dat ondanks dat ze enorme omzetten hebben van regelmatig meer dan 100 duizend per maand (in de goede maanden) de websites/webwinkels vaak nog maar een paar jaren bestaan. Zonder de exacte producten te weten die verkocht worden is het lastig om in te schatten in hoeverre dit stabiele markten zijn of dat het erg tijdelijke trends zijn waar in korte tijd de omzet gehaald wordt.

2: Ook de sterk wisselende inkomsten gedurende het jaar zijn een opvallend gegeven. Er zit geen website tussen met stabiele maandelijkse inkomsten, ze zijn allen erg seizoen afhankelijk, dit maakt een overname ook risicovol.
Ook de sterk wisselende inkomsten gedurende het jaar zijn een opvallend gegeven. Er zit geen website tussen met stabiele maandelijkse inkomsten, ze zijn allen erg seizoen afhankelijk, dit maakt een overname ook risicovol.

3: Toch zijn de mogelijk te behalen rendementen enorm groot, dit varieert van 28% tot en met 39% rendement per jaar. Deze berekening houdt nog géén rekening met het aantal uren dat je daadwerkelijk moet werken aan de websites maar toch zijn het fikse rendementen.

4: Verder zijn het eigenlijk allemaal webwinkels in plaats van websites. En een webwinkel is praktisch een bedrijf de bijbehorende taken zoals klantenservice, garanties, retourzendingen, administratie en logistiek. Het is dus zeker géén passieve investering maar echt een onderneming.

5: Ten slotte zijn ze allemaal niet in het Nederlands maar in het Engels. Dat hoeft voor veel Nederlandse ondernemers geen probleem te zijn maar het is goed om je te realiseren dat er wellicht veel product specifieke vaktermen in het Engels worden gebruikt die nog niet gelijk bekend zijn.

Al met al is het erg leuk om te zien welke succesvolle internet ondernemers wereldwijd actief zijn en we zijn dan ook erg blij dat EmpireFlippers zo openbaar een kijkje in de keuken van deze websites geeft.