Webhosting bedrijf Argeweb uit Maassluis is onderdeel geworden van Total Webhosting Solutions (TWS). Dit nieuws hebben beide bedrijven afgelopen vrijdagavond in een persbericht bekend gemaakt. Hiermee wordt wederom één van de grotere Nederlandse webhosting bedrijven onderdeel van TWS, bekijk hier de lijst met bedrijven die onder TWS vallen. Naast Argeweb behoren ook Yourhosting en Versio tot TWS.

Argeweb biedt al 20 jaar webhosting diensten aan en werd in 2014 nog volledig overgenomen door KPN. Recent is KPN echter begonnen met het vereenvoudigen van haar portfolio en daar past het afstoten van een merk als Argeweb bij. Een overnamesom is niet bekend gemaakt.

Het lijkt er steeds meer op dat er een tweestrijd plaatsvind in de Nederlandse webhosting markt tussen TWS aan de ene kant en Team.Blue aan de andere kant. Team.Blue is onder andere eigenaar van TransIP en Combell en wist daar eind september nog Vimexx aan toe te voegen.

Toch lijkt er voor de gebruiker van webhosting en domeinregistratie voorlopig nog genoeg te kiezen. Zo zijn Hostnet en Mijndomein nog zelfstandig en is er ook genoeg aanbod vanuit grote buitenlandse bedrijven zoals Strato, GoDaddy, Siteground en dergelijke. Wel kan het lastig zijn om na een vervelende ervaring te willen over te stappen en zonder het door te hebben weer bij een hosting merk van hetzelfde moederbedrijf uit te komen. Daarom houden wij de lijst met bedrijven met dezelfde (mede)eigenaar zo goed mogelijk actueel.

Persbericht: https://www.argeweb.nl